Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment În amintirea atacului de la 11 septembrie: Imagini cu obiectele recuperate, la zece ani după atentat (FOTO)

În amintirea atacului de la 11 septembrie: Imagini cu obiectele recuperate, la zece ani după atentat (FOTO)

Un articol de: - 19 Iun 2011, 19:32
Foto: tehrantimes.com Galerie foto (13) Eveniment

O serie de obiecte recuperate de autorităţile americane în urma atacurilor de la 11 septembrie au fost depozitate pentru moment în hangarul 17 al aeroportului J. F. Kennedy, în așteptarea momentului în care acestea vor fi expuse, cu ocazia comemorării a zece ani de la atentatul terorist ce a lovit Statele Unite.

Odată ce operaţiunea de recuperare a luat sfârşit, americanii au început să trimită obiectele de peste tot în lume, ca mărturie a evenimentelor ce au schimbat soarta ţării şi a întregii lumi.

Fotografii cu fragmente de metal contorsionate, cu uniforme de pompieri distruse în incendiu sau chiar cu un camion de pompieri zdrobit în urma operaţiunilor de salvare din urmă cu zece ani sunt o dovada emoţionantă a violenţei atacurilor teroriste din 2001.Organizată de Autoritatea Portuară din New York şi New Jersey, acţiunea îşi propune să adune obiectele rămase din turnurile World Trade Center, pentru a fi expuse în muzeele şi comandamentele de pompieri din toată America. Unele vor trece graniţa, având ca destinaţie Marea Britanie şi China.

Bill Baroni, directorul adjunct al Autorităţii Portuare a declarat pentru Boston Herald: „Aceasta e o misiune sacră pentru agenţia noastră – nu doar reconstruim amplasamentul World Trade Center, dar oferim şi garanţia că dovezile atacului de la 11 septembrie vor fi văzute de toţi americanii, din Bergen County, New Jersey, până în St. Louis, Missouri”.

Obiectele recuperate sunt o mărturie a dezastrului cauzat de cele două avioane deturnate de al-Qaeda.

Printre obiectele ce stau drept mărturie a atentatului se mai numără și unul dintre camioanele de pompieri prezente la World Trade Center, care a fost distrus în întregime în urma celui de-al doilea impact, precum și un suport pentru bicicletele angajaţilor din turnurile gemene. 

„Aceasta este o bucată de oţel, strâmbă, deformată, răsucită. Ce încercăm noi să facem e să redăm teroarea acestui eveniment arătând bucata aceasta de oţel exact aşa cum este”, a mai spus Baroni.Dincolo de distrugerile materiale, atacul terorist s-a soldat cu moartea a 2.973 de persoane aflate la momentul impactului în cele două turnuri gemene.

Impactul a fost atât de puternic, încât a deformat grinzile de oţel ale clădirilor, iar unele dintre acestea au fost deja folosite ca material pentru crucile înălţate în memoria victimelor.


Citeşte mai multe despre:   atentat,   atac terorist