Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment În cât timp pot fi repozitivați bolnavii vindecați de COVID-19

În cât timp pot fi repozitivați bolnavii vindecați de COVID-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 04 Aug 2020, 13:37
În cât timp pot fi repozitivați bolnavii vindecați de COVID-19 foto: Hepta.ro Eveniment

Specialiștii în boli infecțioase atrag atenția că noul coronavirus nu dispare din corp, iar cei care au învins o dată virusul se pot reîmbolnăvi. Mai exact, infecția se poate reactiva, dar pacientul va face o formă mai ușoară a bolii. În termeni medicali, acest lucru se cheamă repozitivare Covid-19.

 

 

 

Repozitivare Covid-19. În cât timp se poate reinfecta un pacient declarat vindecat

 

 

 

Repozitivarea Covid-19 se poate chiar și după o perioadă de 10-14 zile de negativare, explică Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli infecțioase din Iași, pentru B1 TV.

“Am avut la Boli Infecțioase la Iași 3 sau 4 astfel de cazuri. S-au repozitivat după o perioadă de 10-14 zile de negativare. Din fericire au fost forme ușoare care nu au pus probleme deosebite”, a spus aceasta.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

„Sunt persoane care au apărut pozitive după ce s-au negativat și noi ne-am gândit că nu este vorba despre o reinfecție, adică o pătrundere din nou a virusului în organism, ci este vorba de o redeșteptare a virusului, care rămâne cantonat în anumite zone ale aparatului respirator, de unde în anumite condiții el se redeșteaptă și astfel de exemple mai avem, cum ar fi virusul herpetic. Așa s-ar explica revenirea stării de posibilitate. Posibil să fie contagios. (...) În momentul în care încărcătura virală crește, atunci într-adevăr pacientul devine contagios. Și aici un test pozitiv poate determina o încărcătură virală mai mare și pacientul să poată să fie contagios”, a mai spus medicul.

Medicul ieșean recomandă ca cei care au trecut prin această boală să meargă la un control la medicul infecționist sau la medicul de familie la 30 de zile.

 

 

Virusul prezent în organism se poate reactiva / Cât de grave sunt simptomele

 

 

 

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli infecțioase  „Sfânta Parascheva“ din Iași, a explicat într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că din expriența sa cu astfel de pacienți, aceștia nu prezintă forme grave ale bolii, însă pot răspândi virusul.

“Faptul bun este că la această revenire au avut o stare generală foarte bună și s-au și externat imediat. Ne facem însă gânduri în ceea ce privește posibilele sechele. În afară de posibile modificări la nivelul aparatului respirator, am înțeles că există pacienți care prezentau dificultăți la mers pe probleme neurologice”, a explicat medicul ieșean.

În același timp, Carmen Dorobăț a spus că este foarte posibil ca pacienții care se confruntă cu o redeșteptare a virusului să fie contagioși.

În ceea ce privește gravitatea simptomelor manifestate de pacienții aflați într-o astfel de situație, Carmen Dorobăț a spus că depinde de la caz la caz.

“Dacă am discuta despre un organism care ar avea anumite comorbidități, atunci ar putea să devină și o stare de agravare, și mă refer în special la boala cronică pulmonară și boala cronică cardiacă. În rest, din experiența clinicii, cei care se repozitivează au avut o evoluție bună și nu au pus probleme deosebite”, a precizat Dorobăț.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

 

Situația cazurilor de COVID-19 în România

 

 

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 1.232 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 20.581 de teste prelucrate în același interval.  436 de pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale unităților medicale din toată țara. Totodată, în intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese, bilanțul total al victimelor ajungând la 2480. Până marți, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Citeşte mai multe despre:   bilant covid-19,   bilant victime coronavirus,   coronavirus