Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment În ce spital au fost vindecați 98% dintre pacienții cu Covid-19. Ce arată o analiză a Ministerului Sănătății

În ce spital au fost vindecați 98% dintre pacienții cu Covid-19. Ce arată o analiză a Ministerului Sănătății

Un articol de: Raluca Tindeche - 24 Oct 2020, 12:06
În ce spital au fost vindecați 98% dintre pacienții cu Covid-19. Ce arată o analiză a Ministerului Sănătății Foto: Hepta Eveniment

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca se află pe primul loc în privința rezultatelor obținute în tratarea pacienților cu Covid-19, potrivit Consiliului Județean Cluj.

Astfel, din 3.550 de cazuri au fost vindecați 3.486, rata mortalității fiind de numai 1.8%. 98% dintre cei internați au fost vindecați, se arată într-o analiză a Ministerului Sănătății.

64 de oameni au decedat din martie până acum.

La nivel național, 3,1% dintre cei infectați de la începutul pandemiei au pierdut lupta cu virusul.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, paturile sunt echipate cu oxigen, iar pesonalul medical este foarte atent la starea de sănătate a pacienților. 

 „Secretul este că în spatele terapiei intensive să fie o muncă susținută în așa fel încât pacienții să nu ajungă la terapie, să nu trebuiască să ajungă la terapie intensivă și acest lucru se face pe secțiile obișnuite.”,  a declarat Ioan Mureșan, managerul Spitalului De Boli Infecțioase Cluj-Napoca. 

„Sunt asigurate cu oxigen și vacuum, la două stocatoare care funcționează încontinuu, de mare capacitate. Am pregătit asistenții pe terapie intensivă ca sub coordonarea medicilor de terapie intensivă să poată realiza pe secțiile obișnuite oxigeno-terapie și ventilație non-invazivă, astfel încât pacienții ajung pe secția de terapie doar cu forme severe și critice.”, mai adăugă acesta, potrivit Pro Tv.  

Conducerea a făcut multe angajări pentru a supplimenta nivelul personalului, iar în laboratoare se lucrează la foc continuu. 

Spitalul dispune de 214 paturi pentru bolnavii de coronavirus, dintre care 20 la terapie intensivă.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

„Spitalul de Boli Infecțioase este numărul unu în România ca și spital Covid. E un lucru extrem de lăudabil și, până la urmă, confirmă profesionalismul medicilor de aici.”, a spus Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj. 

 

Citeşte mai multe despre:   spital,   cluj