Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment În culmea FERICIRII! Prima vacanță fără teme pentru ELEVI! Ce riscă profesorii care NU respectă acest ordin

În culmea FERICIRII! Prima vacanță fără teme pentru ELEVI! Ce riscă profesorii care NU respectă acest ordin

Un articol de: - 01 Feb 2017, 11:30
În culmea FERICIRII! Prima vacanță fără teme pentru ELEVI! Ce riscă profesorii care NU respectă acest ordin Foto: Opinia Timisoarei Eveniment

În câteva zile, milioane de elevi se vor bucura nu numai pentru că intră în vacanța de iarnă ci și pentru că nu vor mai fi obligați să facă teme în această perioadă.

„Vom lua prin sondaj mai multe școli din județe și îi vom întreba pe elevi dacă au avut de făcut teme în săptămâna de vacanță. Acolo unde vom constata că nu s-a respectat ordinul vom lua măsuri drastice, mergând de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ. Copii trebuie să se bucure de vacanță, nu să stea cu nasul în carte, așa cum s-a întâmplat în vacanța de Crăciun, când mulți profesori le-au dat teme de făcut nerespectând ordinul ministrului”, au declarat surse din Ministerul Educației.

Ordinul a fost emis încă de anul trecut chiar de către ministru. El spune că în zilele de vacanță copii nu vor primi teme pentru acasă. În cel mai rău caz, temele pe care le vor primi nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

„Timpul necesar realizării temelor pentru acasă pentru un elev este de cel mult două ore, însumând toate disciplinele, în aşa fel încât media zilnică a pregătirii elevului în clasă şi în afara ei să se încadreze în 5-8 ore zilnic”, menționează Ordinul.

De asemenea mai există un aspect important pe care profesorii trebuie să îl aibă în vedere. Tema pentru acasă primită de elevi va fi stabilită diferenţiat în funcţie de nivelul de pregătire pe care îl are copilul. Așadar, tema obligatorie trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate pentru toţi elevii clasei, iar tema suplimentară este individuală şi diferenţiată, fără caracter permanent, pentru situaţii adecvate, precum activităţi de recuperere sau activităţi pentru dezvoltare (pregătirea unor concursuri), potrivit libertatea.ro.

Citeşte mai multe despre:   elevi,   ministru,   profesori