Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment În jur de 100 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează față de neplata salariilor pe două luni (VIDEO)

În jur de 100 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează față de neplata salariilor pe două luni (VIDEO)

Un articol de: - 13 Aug 2013, 11:13
În jur de 100 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează față de neplata salariilor pe două luni (VIDEO) Foto: evz.ro Eveniment

În jur de 100 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, marți, în fața pavilionului administrativ. Potrivit Mediafax, ei sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile pe lunile iunie și iulie.

Reprezentanții Sindicatului Liber Oltchim au precizat că pe lângă cele două luni restante, angajații combinatului mai trebuie să primească o parte din salariul pe luna aprilie, avansul pe luna ianuarie și banii pe transport pentru decembrie.

"Pentru că nu au mai avut bani pentru navetă, mulţi dintre angajaţi au dormit, în ultima săptămână, în combinat. Nu au bani nici pentru a-şi cumpăra abonamente. Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi pentru că nu şi-au luat salariile şi alte drepturi financiare. Au greutăţi foarte mari şi sunt disperaţi. Au de luat subvenţia pe transport de 80 de lei fiecare pentru luna decembrie 2012, avansul pe luna ianuarie a acestui an. Mai e restantă şi parte a salariului pe aprilie, 10 la sută din el, precum şi salariile pe ultimele două luni ale acestui an, pentru iunie şi iulie", a declarat Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Acesta a afirmat că doar 1.500 din cei 2.300 de angajați ai Oltchim lucrează.

"Aşteptăm ca lichidatorul judiciar să îşi asume obligaţiile, altfel să plece şi să vină altul competent", a precizat Diculoiu.

Din cauza lipsei de materii prime, capitalului de lucru şi funcţionării la capacitate redusă a instalaţiilor, la sfârșitul lunii iulie, Oltchim a trimis în șomaj tehnic 715 salariați, până pe 8 septembrie.

Totodată, combinatul şi-a redus programul de lucru de la cinci la patru zile, pentru perioada 29 iulie - 8 septembrie, pentru angajaţii aparţinând Direcţiei Petrochimice.

Proteste la Oltchim Râmnicu Vâlcea: Angajații, nemulțumiți de neplata salariilor
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Oltchim Râmnicu Vâlcea,   protest