Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Încă o tânără gravidă ar fi murit în urma unei transfuzii greșite de sânge (VIDEO)

Încă o tânără gravidă ar fi murit în urma unei transfuzii greșite de sânge (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 11 Aug 2016, 12:40
Încă o tânără gravidă ar fi murit în urma unei transfuzii greșite de sânge (VIDEO) Eveniment

O nouă tragedie într-un spital din ţară. Este anchetă la spitalul din Râmnicu Vâlcea după ce o tânără de 28 de ani, gravidă în luna a 7-a, a murit in condiții suspecte. Femeia fusese internată din cauza unei colici renale.

După trei zile starea acesteia s-a agravat. Tânăra a fost dusă la spitalul din Craiova iar acolo şi-a pierdut viaţa. Rudele tinerei îi acuză pe medici că au făcut o transfuzie greşită, arată B1 TV.

Gravida a ajuns la spital din cauza unei pietre la rinichi. Medicii au decis că femeia avea nevoie de o transfuzie de sânge. Soțul femeii nu a fost de acord. Cu toate acestea, se pare că transfuzia a fost făcută. Pentru că starea femeii s-a agravat, aceasta a fost mutată la spitalul din Craiova. Aici însă și-a pierdut viața.

Moarte suspectă la Spitalul din Craiova! O tânără gravidă ar fi murit în urma unei transfuzii greșite de sânge

"Este vorba despre o gravidă la a doua sarcină, la 33 de săptămâni, care s-a internat în spital pentru o infecție renală. Ea mai fusese internată tot cu afecțiuni renale. De la data internării, după investigații, s-a făcut tratament conform antibiogramei și starea pacientei a fost relativ bună, până la data de 2-3 august, când a început să se agraveze. Având în vedere datele clinice și biologice s-a considerat că e nevoie de o administrare de sânge, dar administrarea nu a presupus niciun fel de complicații post-transfuzionale", a explicat George Brânzan, director medical al spitalului din Râmnicu Vâlcea. 

"Este vorba despre o gravidă pentru care s-a solicitat aviz de transfer către clinica de competență superioară. Pacienta prezenta o stare septică extrem de gravă. A fost internată la o clinică de terapie intensivă și s-a început o luptă contracronometru. Nu putem lansa speculații (cu privire la cauza morții - n.r.) pentru că nu s-a pus problema de o incompatibilitate a transfuziei de sânge. Problema pusă în momentul primirii pacientei și pe toată durata tratamentului a fost starea ei gravă", a declarat și Cristina Geormăneanu, purtătoruld e cuvânt al Spitalului Județean din Craiova..

 

 Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   spital,   Stiri Ramnicu Valcea,   femei,   gravida,   sange