Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Încă o zi liberă pentru români: Camera Deputaţilor a aprobat ca 24 ianuarie să devină zi de sărbătoare naţională

Încă o zi liberă pentru români: Camera Deputaţilor a aprobat ca 24 ianuarie să devină zi de sărbătoare naţională

Un articol de: - 03 Dec 2014, 15:26
Încă o zi liberă pentru români: Camera Deputaţilor a aprobat ca 24 ianuarie să devină zi de sărbătoare naţională Foto: curierul-iasi.ro Eveniment

Românii vor avea liber pe 24 ianuarie. Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri ca 24 ianuarie să devină zi de sărbătoare naţională, potrivit Adevărul.

Proiectul de lege se află în discuţia Parlamentului României de aproape patru ani, varianta actuală a iniţiativei fiind semnată de 107 parlamentari şi înaintată la Parlament în februarie 2013.

Senatul a aprobat legea în vara anului trecut, Camera Deputaţilor fiind cea decizională.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, din cei 295 de deputaţi prezenţi, 276 au votat „pentru” iniţiativă, 4 „împotrivă”, 11 s-au abţinut, iar alţi 4 nu şi-au exprimat votul.

Legea a fost iniţiată de către parlamentarul ieşean PSD, Anghel Stanciu, şi un grup de parlamentari provenind de la mai multe partide politice.

Argumentul principal în favoarea aprobării acestei legi a fost faptul că "voinţa şi curajul ieşenilor de a realiza Unirea Moldovei cu Ţara Românească trebuie recunoscute de întreaga naţiune română drept un exemplu de solidaritate şi sacrificiu. Unirea de la 24 ianuarie 1859 a dovedit întregii lumi că împreună suntem mai puternici, împreună suntem un popor demn şi respectat".

Ziua de 24 ianuarie devine cel de-al 13-lea "liber" legal.

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor