Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Încă un milion de lei la construcţia Catedralei Ortodoxe. Aleşii locali din Focşani, generoși cu biserica şi în noul mandat

Încă un milion de lei la construcţia Catedralei Ortodoxe. Aleşii locali din Focşani, generoși cu biserica şi în noul mandat

Un articol de: - 25 Iul 2016, 12:17
Încă un milion de lei la construcţia Catedralei Ortodoxe. Aleşii locali din Focşani, generoși cu biserica şi în noul mandat Foto: fotozara.com Eveniment

În decurs de cinci ani, consiliul local Focşani a alocat de la bugetul local peste patru milioane de lei pentru construcţia Catedralei Ortodoxe, în decurs de cinci ani, potrivit adevarul.ro.

Consilierii locali din Focşani se vor întâlni joi în prima şedinţă din actualul legislativ. Cum aceștia vor să fie în relații bune cu biserica, vor aloca pentru început suma de milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă "Sf. Cuvioasa Parascheva".

Lucrările sunt realizate în proporţie de 90% la nivelul structurii de rezistenţă iar finisajele exterioare au fost executate doar pe 5% din suprafaţă, potrivit reprezentanţilor parohiei.

„Documentaţia întocmită la nivelul anului 2001 are elemente la capitolul de finisaje-arhitectură interioară, exterioară, de o calitate inferioară faţă de cele existente pe piaţa liberă la nivelul anului 2016. Astfel, se impune termoizolarea cu vată minerală rigidă peste tencuiala existentă la turlele mici, cea de nord şi cea de sus, activitate ce permite şi corectarea geometriei şi planeităţii volumetrice”, se arată în cererea Parohiei.

Până în acest moment, municipalitatera a contribuit cu aproximativ un milion de euro la construcţie și este nevoie de încă de două ori pe atât pentru finalizarea ei.

Citeşte mai multe despre:   constructie,   Stiri Focsani,   Biserica Ortodoxa Romana