Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Incendiu puternic de vegetație lângă București. A fost emis un mesaj RO-Alert

Incendiu puternic de vegetație lângă București. A fost emis un mesaj RO-Alert

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Aug 2020, 09:48
Incendiu puternic de vegetație lângă București. A fost emis un mesaj RO-Alert Foto: Pixabay Galerie foto (1) Eveniment

Un incendiu puternic de vegetație s-a produs, luni dimineață, lângă București.

Aproximativ 10 hectare de teren au luat foc. Este vorba despre batalurile fostei ferme de porci de la Periș, anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov. La fața locului se intervine cu 10 autospeciale.

 

Mesaj RO-Alert, emis de autorități

 

Autoritățile au emis mesaj RO-ALERT, luni dimineața, pentru sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni:

"Alertă Extremă. Incendiu de vegetație uscată și alte materiale combustibile, zona Periș, degajări mari de fum / miros înțepător. Ocoliți zona. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment".

ANM a transmis o estimare meteorologică privind evoluția norului de fum din zona Periș. Pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, spun meteorologii.

„La ora 09:30 circulația aerului se realizează din sector nord-estic. Vântul suflă în general slab, cu viteze la rafală de până la 10...15 km/h.”, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Ținând cont de simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, meteorologii precizează că, pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului la rafală, după-amiaza, va fi de 25…30 km/h.

 

Ministerul Mediului: „Valoarea concentraţiilor de poluanţi nu pune în pericol sănătatea populaţiei”

 

În urma incidentului, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a anunțat că valoarea concentraţiilor de poluanţi măsurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bucureşti nu pune în pericol sănătatea populaţiei:

„Ca urmare a incendiului declanșat în localitatea Periș, la fostă fermă de porci din județul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a trimis de urgență în zonă echipe ale Gărzii Naționale de Mediu precum și laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului.

În orele care urmează vor fi realizate două buletine de analiză a aerului - în Buftea și în Corbeanca, localități din care s-au primit cele mai multe sesizări de disconfort olfactiv.

Precizăm că, din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM București în această dimineață reiese că, până în prezent, nu sunt creșteri ale concentrațiilor poluanților care pot pune în pericol sănătatea populației. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat și batalurile de dejecții de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a solicitat și Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) informații privind circulația norului de fum care rezultă din incendiul aflat în curs. Astfel, conform informațiilor ANM, în cursul zilei de astăzi, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului, la rafală, va fi de 25...30 km/h.

Reamintim că în luna aprilie a acestui an, proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Periș, județul Ilfov, a fost amendat de comisarii Gărzii Naționale de Mediu cu suma de 115.000 lei pentru un alt incendiu înregistrat la aceeași fermă, pe o suprafață de aproximativ 30.000 de mp (inclusiv la fostele bataluri de dejecții).

Totodată, împotriva SC Klevek Company SRL s-a depus plângere penală care, în momentul de față se află în ancheta IPJ Ilfov”, se arată în comunicatul Minsiterului Mediului

Citeşte mai multe despre:   incendiu,   Peris