Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Încep lucrările în Sectorul 4. Se va construi cel mai mare spital universitar de stomatologie din România (VIDEO)

Încep lucrările în Sectorul 4. Se va construi cel mai mare spital universitar de stomatologie din România (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Mai 2020, 15:45
Încep lucrările în Sectorul 4. Se va construi cel mai mare spital universitar de stomatologie din România (VIDEO) Eveniment

Încep lucrările la cel mai mare spital universitar de stomatologie din România. În total, spitalul va avea peste 50 de cabinete medicale, dotări de ultimă generație, echipamente moderne, consultații și tratamente specifice pentru cele mai grave afecțiuni stomatologice.

Acesta va fi cel mai modern spital de stomatologie din România ce va fi construit în Sectorul 4 al Capitalei.

Rezultat al cooperării dintre Primăria Sectorului 4 și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Centrul Medical Multifuncținal este primul spital de stomatologie din țara noastră construit în ultimii 50 de ani, dintr-o investiție publică. 

Spitalul va avea o suprafață desfășurată de 4.954 de mp și va fi construit într-o zonă accesibilă a Sectorului 4, pe Șoseaua Olteniței nr. 9 și va avea un regim de înălțime de P+2E;

Spitalul va fi structurat astfel:

- Parterul și etajele superioare vor cuprinde cabinete medicale, săli de asteptare, spații pentru prezentări și ședinte, farmacie,grupuri sanitare, zone administrative;

- Cabinetele vor fi configurate și amenajate corespunzător, atât pentru adulți cât și pentru copii, pentru care au fost gândite spații dedicate, cu un mediu plăcut, viu colorat,ca aceștia să vină la medic fără frică;

- Spitalul va avea săli speciale pentru intervențiile chirurgicale complexe;

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Astfel, urmare a unei investiții de 2 milioane de euro, în aceeași clădire va fi construit și un amfiteatru cu o suprafață de 2000 metri patrați pentru studenții, rezidenții și doctoranzii Facultății de Stomatologie ai UMF „Carol Davila”.

În prezent, aceștia își desfășoară activitatea în mai multe clădiri vechi, cu risc seismic ridicat, aflate într-o stare avansată de degradare.

Odată cu finalizarea lucrărilor de construcție a noului spital, studenții și rezidenții din țară și din străinătate vor avea la dispoziție, spații moderne, dotate corespunzător pentru studiu și practică.

Pentru a facilita accesul, în imediata vecinătate a spitalului a fost construită deja o parcare de 236 locuri, urmând ca noi parcaje să fie configurate și în curtea unității medicale.

Lucrările vor dura 12 luni. Valoarea investiției în construcția spitalului este de aproximativ 25.000.000 lei fără TVA, banii provenind de la Compania Națională de Investiții.

La această sumă se adaugă și valoarea de 16.000.000 de lei, constând în dotarea spitalului cu aparatură, echipamente și mobilier.

Dotarea acestei unităţi medicale va reveni Primăriei Sectorului 4 şi va face obiectul unui credit ce va fi disponibil începând cu anul 2021 de la Banca Europeană de Investiţii.