Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Începând de vineri, persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot face acest lucru fără programare / Platforma online a fost optimizată: Utilizatorii pot vedea locul de pe lista de așteptare

Începând de vineri, persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot face acest lucru fără programare / Platforma online a fost optimizată: Utilizatorii pot vedea locul de pe lista de așteptare

Un articol de: Elena Stanciu - 16 Apr 2021, 08:29
Începând de vineri, persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot face acest lucru fără programare / Platforma online a fost optimizată: Utilizatorii pot vedea locul de pe lista de așteptare Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Platforma de programare la vaccinare a fost optimizată, astfel că cei de pe listele de așteptare pot vedea câte persoane se află în fața lor pe listă, precum și care este capacitatea de vaccinare a centrului pe care l-au ales. Totodată, începând de vineri, 16 aprilie, persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca (Vaxzevria) pot face acest lucru fără a mai avea nevoie de pogramare.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook RoVaccinare, în acest moment, la nivelul întregii țări sunt disponibile aproximativ 97.000 de locuri pentru programare la vaccinare.

 

Vaccinarea fără programare cu serul AstraZeneca, dispobibilă începând de vineri, 16 aprilie

 

În același timp, conform aceleiași surse, înceând din 16 aprilie este disponibilă vaccinarea fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca).

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Important:

-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;

-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;

-Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19”, transmit autoritățile.

Începând de vineri persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot face acest lucru fără programare

 

Valeriu Gheorghiță: România nu își permite în acest moment să renunțe la vaccinarea cu AstraZeneca

 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat de ce este important să se continue vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca.

”România nu își permite în acest moment să renunțe la vaccinarea cu AstraZeneca. Pfizer are o stabilitate redusă, care necesită condiții speciale de stocare. Este foarte greu din punct de vedere logistic să asiguri menținerea calității prin menținerea lanțului de frig și tocmai de aceea siguranța și mediul favorabil pentru vaccinare rămân cele mai importante priorități.

În perspectiva în care se va reuși asigurarea unei rate vaccinale de peste 60-70%, virusul nu va mai avea posibilitatea să selecteze noi variante, mutații care să nu poată fi combătute prin vaccinare.

Există o altă vulnerabilitate - de extindere a variantelor virale care nu sunt suficient acoperite de vaccinurile actuale. De aceea se evaluează eficacitatea unei a treia doze de vaccin, care să fie administrată la 6 luni, doar dacă se constată o creștere a prevalenței cazurilor cu tulpini neacoperite de vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit celor mai recente date annțate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), de la începutul campaniei de imunizare a populației, pe 27 decembrie 2020, în România au fost vaccinate 2.471.779 de persoane, dintre care 944.578 au primit prima doză, în timp ce 1.527.201 au îndeplinit schema completă de vaccinare.

Citeşte mai multe despre:   AstraZeneca,   vaccinare anti-COVID-19,   campanie de vaccinare