Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Începe Conferința de Securitate de la Munchen, cel mai prestigios forum internațional din sector: România, SUA și Germania, printre țările cu cea mai puternică reprezentare politică la eveniment

Începe Conferința de Securitate de la Munchen, cel mai prestigios forum internațional din sector: România, SUA și Germania, printre țările cu cea mai puternică reprezentare politică la eveniment

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Feb 2020, 13:24
foto: Facebook Eveniment

Conferința de Securitate de la München, cel mai prestigios forum de securitate internațională, își deschide vineri ușile la Hotelul Bayerischer Hof din capitala Bavariei pentru o conversație strategică de trei zile privind viitorul relațiilor internaționale, scrie Calea Europeană.

La eveniment vor lua parte 35 de șefi de state și de guverne, printre care și premierul Ludovic Orban, și totodată peste 100 de miniștri din zona de Externe și Apărare. Bogdan Aurescu, șeful diplomației române, și Nicolae Ciucă vor participa, de asemenea, la prestigioasa conferință.

De altfel, scrie publicația, România, prin reprezentarea sa guvernamentală, are una dintre cele mai puternice delegații naționale prezente la München. SUA și, bineînțeles, țara-gazdă Germania, se bucură la rândul lor de o reprezentare numeroasă.

Ediția din acest an a conferinței vine într-un moment în care paradigma mondială pare să fi căpătat o nouă turnură, cu un Occident tot mai îndepărtat de valorile care-l caracterizau la începutul acestui mileniu.

Ediția cu numărul 56 a acestui forum se defășoară între 14-16 februarie sub sinteza unui termen intraductibil mot a mot în limba română: ”Westlessness”, ceea ce semnifică un sentiment răspândit de neliniște și agitație în fața unei incertitudini tot mai mari cu privire la viitorul și destinul Occidentului. 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Bogdan Aurescu,   Nicolae Ciuca
 
Loading...