Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Închidere Transfăgărășan 2020. Data de la care circulația va fi interzisă și când se va deschide traseul în 2021

Închidere Transfăgărășan 2020. Data de la care circulația va fi interzisă și când se va deschide traseul în 2021

Un articol de: Andrei Ștefan - 01 Sep 2020, 11:26
Închidere Transfăgărășan 2020. Data de la care circulația va fi interzisă și când se va deschide traseul în 2021 Eveniment

Construit de către Nicolae Ceaușescu în perioada 1970–1974, Drumul Național 7C, cunoscut sub denumirea popular de Transfăgărășan, este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România și din Europa, fiind des ales de către turiști, datorită peisajelor deosebite.

Șoseaua începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, având o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș.

Drumul este închis în cea mai mare parte a anului. Opt luni pe an, sectorul dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeş) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este inaccesibil.

 

 

Data închiderii Transfăgărășanului în 2020

 

Anul acesta, Transfăgărășanul s-a deschis pe 1 iulie, iar circulația este permisă în restul de patru luni rămase, până la 1 noiembrie, întrucât drumul este apoi înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui este impractică.

Cu toate acestea, data închiderii drumului nu este fix stabilită, închiderea urmând să fie făcută în funcție de condițiile meteo.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

 

Când se redeschide traseul în 2021

 

În perioada 4 noiembrie 2020 – 30 iunie 2021, DN 7C – TRANSFAGARASAN este închis pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Arges) si kilometrul 130,8 (Balea Cascada – jud. Sibiu).

Totodată, porțile tunelului Bâlea-Capra se închid în timpul iernii, pe toată perioada închiderii oficiale a drumului (se poate traversa însă la picior, dacă gurile tunelului nu sunt acoperite de zăpadă, prin cele două uși pietonale prevăzute în porți).

Vara, restricțiile cuprind perioada de întuneric (orele 22:00-6:00), deoarece traseul este unul periculos, cu deosebit de multe viraje și curbe în ac de păr, fără să fie prevăzut cu elemente reflectorizante, iar riscul căderii în gol este deosebit de mare. Limita de viteză recomandată este de 40 km/h.

Citeşte mai multe despre:   Transfagarasan