Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Incident grav la Spitalul Colțea: Medic la un pas de moarte după ce s-a electrocutat în sala de operație (VIDEO)

Incident grav la Spitalul Colțea: Medic la un pas de moarte după ce s-a electrocutat în sala de operație (VIDEO)

Un articol de: - 28 Iul 2016, 13:50
Incident grav la Spitalul Colțea: Medic la un pas de moarte după ce s-a electrocutat în sala de operație (VIDEO) Eveniment

Medicul Marian Stamate, de la Spitalul Colțea din Capitală, s-a electrocutat joi în sala de operație din cauza unui dispozitiv medical defect, informează B1TV. Este vorba despre un electrobisturiu care trebuie folosit în timpul operației.

Doctorul a fost la un pus de moarte și acum este internat la secția de terapie intensivă și se află în stare stabilă acum.

În acest incident, nu a fost afectat doar doctorul Marian Stamate, dar și medicul rezident care era în sala și pacientul care era pe masa de operație.

În urmă cu 3 luni, medicul Stamate a trecut print-un incident similar cu un același cu un instrument medical similar.

Eleodor Cârstoiu, vicepreședintele Federației Hipocrat, a afirmat că doctorul venea în momentul operației după o gardă de 24 de ore.

Incident grav la Spitalul Colțea: Medic la un pas de moarte după ce s-a electrocutat în sala de operație

Anca Lupu, manager Spitalul Colțea, a intervenit telefonic la B1TV a afirmat că se va face o comisie care să ancheteze cazul.

"Acest incident s-a întâmplat și în urmă cu 3 luni și atunci am încercat să luăm toate măsurile pentru a nu se mai repeta" a spus aceasta.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Medicul Marian Stamate s-a electrocutat în sala de operație din cauza unui aparat medical defect

Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a declarat pentru B1TV că "Spitalul Colțea se află în subordinea autorităților locale, și anume Primăria Municipiului București, și ei sunt cei în măsura să dea sancțiuni". De asemenea pentru ca Ministerul Sănătății să efectueze o anchetă prin intermediul corpului de control este nevoie de aprobare de la autoritățile care au în subordine spitalul.

"Este responsabilitatea managementului, la fel care în cazul oricărei firme, să se ocupe de aparatură, de achiziții și de mentenanță" a spus purtătorul de cuvânt de la minister, lămurind că urmează să se facă verificări privind firma care se ocupă de aparatură și autorizația pe care o are aceasta.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, despre medicul electrocutat la Spitalul Colțea

 

Citeşte mai multe despre:   electrocutat,   medic