Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Incident șocant în Gorj. Profesoară de limba română, bătută, sechestrată și șantajată de directoarea adjunctă: „Mi-a băgat mâinile sub păr, m-a tras, m-a izbit cu putere de perete și apoi de birou” (VIDEO)

Incident șocant în Gorj. Profesoară de limba română, bătută, sechestrată și șantajată de directoarea adjunctă: „Mi-a băgat mâinile sub păr, m-a tras, m-a izbit cu putere de perete și apoi de birou” (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 20 Sep 2019, 23:28
Eveniment

Incident şocant la o altă şcoală, de data aceasta din judeţul Gorj. O profesoară de limba română a fost lovită, sechestrată şi şantajată de directoarea adjunctă a şcolii unde aceasta predă. Pe numele directoarei a fost deschis un dosar penal. 

Felicia Boceanu este titulară a Școlii Gimnaziale „Ghe. Tătărescu" din Târgu-Jiu, cu o vechime la catedră de 19 ani. Femeia lucrează în această unitate de învățământ de 8 ani, şi în luna februarie a depus o plângere penală împotriva directorului adjunct al școlii, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Aceasta susţine că directoarea adjunctă, Daniela Morie, a lovit-o în biroul ei, închizând-o acolo după incident. Asta pentru că profesoara și-a exprimat nemulțumirea legată de limbajul nepotrivit al directoarei la adresa cadrelor didactice, la o întrevedere cu inspectorul de sector.

La nici două ore după ce inspectorul a părăsit școala, Daniela Morie a ripostat, închizând-o pe profesoară în birou, unde i-a aplicat o corecție fizică. După incident, cadrul didactic s-a adresat directorului școlii, Insectoratului Școlar Judeţean (IŞJ), și după mai multe șicane la adresa sa, și la Inspectoratul Teritoial de Muncă (ITM) și Ministerul Educației.

Cum şefii profesoarei au încercat să muşamalizeze cazul, femeia s-a adresat Parchetului, unde s-a deschis un dosar penal pe numele directoarei adjuncte, pe cel al directorului şcolii, Adriana Rădoi, inspectorului școlar general, Marcela Mrejeru, dar și pe numele a două cadre didactice.

„Prima dată a încuiat ușa, m-am speriat și nu am știut cum să reacționez, eram rușinată și nu înțelegeam ce se întâmplă, știind că toți colegii nu erau în zonă, fiind la ore. Apoi, adjuncta mi-a băgat mâinile sub păr, m-a tras, m-a izbit cu putere de perete și apoi de birou, în timp ce mă drăcuia pentru că am vorbit despre ea la acea întrunire. Ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, a stat apoi cu mine în birou, ea pe scaun și eu în picioare, în timp ce continua să îmi spună ce să fac în prezența ei. Mi-a spus chiar, textual, că atunci când ea intră în cancelarie, eu să zâmbesc”, a povestit profesoara sechestrată în declaraţiile date poliţiei. 

Profesoara a continuat să detalieze cum a stat închisă în biroul directoarei adjuncte timp de 40 de minute, până ce directoarea şcolii a deschis uşa cu cheia, din afară. Directoarea era însoţită de o altă profesoară de limba română. Cadrul didactic sechestrat a mai menţionat că cele două femei au observat că era schimbată la faţă şi au realizat că ceva nu era în regulă.  

De asemenea, profesoara a înregistrat audio mai multe întâlniri cu inspectorul general Marcela Mrejeru, aceasta cerându-i să îşi retragă plângerile penale. Cum profesoara a refuzat, de mai multe luni aceasta este ţinta unui tratament teribil din partea conducerii. I-au fost tăiate zile din salariu şi i-a fost micşorat calificativul de evaluare profesională. Astfel, profesoara s-a decis să îşi caute dreptatea tot în instanţă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Gorj
 
 
Loading...