Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Incidentul de la Marius Nasta. DGPMB: Poliția efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului

Incidentul de la Marius Nasta. DGPMB: Poliția efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului

Un articol de: Maria Zărnescu - 22 Feb 2021, 13:31
Incidentul de la Marius Nasta. DGPMB: Poliția efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului Foto. Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

În urma incidentului care a avut loc duminică seara, la Institutul Marius Nasta din Capitală, polițiștii din cadrul Secției 18 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 , fac cercetări.

 

Cercetări la Marius Nasta, după incidentul de duminică seara

 

Direcția Generală de Poliției a Municipiului București a anunțat că Secția 18 Poliție efectuează cercetări, după incidentul care a avut loc Institutul de Pneumofiziologie Marius Nasta din București.

„Cu privire la situaţia înregistrată în seara de 21 februarie la Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta', Secţia 18 Poliţie efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi de drept, a contextului în care s-a produs evenimentul”, a anunțat Biroul de Presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), potrivit Agerpres.

 

Incidentul de la Marius Nasta

 

Reamintim că duminică seara a avut loc un incident la Institutul Marius Nasta din Capitală. Toți pacienții internați în unitate mobilă de ATI, aflată în curtea spitalului, au fost evacuați și transferați în incinta unității medicale, în urma uneor degajări de fum. 

Cele șapte persoane, transferate din unitatea mobilă în incinta unității medicale, au vârste cuprinse între 52 și 65 de ani, iar în prezent doar patru dintre ei se mai află la ATI, după cum a anunțat Beatrice Mahler.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Din cei 7 pacienți prezenți în unitatea mobilă în cursul serii, care au fost transferați în secție, două sunt femei iar cinci sunt bărbați, cu vârste între 52 și 65 de ani. După transferul lor în pavilion starea a fost reeavluată, atât a lor cât și a pecienților din secția de terapie – intensivă COVID din cadrul pavilionului.

După evaluare patru din pacienții prezenți în unitatea mobilă au rămas în secția de ATI și trei au rămas în secție. Cei din ATI sunt ventilați non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secție în acest moment au tot ventilație non-invazivă, dar intermitentă, cu saturații peste 90%, la o concentrație între 10 – 14 litri de oxigen (...) Pacienții din unitatea mobilă sunt îngrjiți de personalul din unitatea mobilă, personal care are deja experiență în supravegherea pacientului cu ventilația noninvazivă”, a declarat managerul Instiutului Marius Nasta, potrivit Digi24.