Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment INCREDIBIL! Aur şi PIETRE PREŢIOASE sub un maidan din Galaţi: Cât valorează TEZAURUL din perioada romană (FOTO)

INCREDIBIL! Aur şi PIETRE PREŢIOASE sub un maidan din Galaţi: Cât valorează TEZAURUL din perioada romană (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 06 Iun 2018, 16:39
Eveniment

Descoperire spectaculoasă făcută de arheologii de la Muzeul Judeţean „Paul Păltănea”, în cadrul cercetărilor arheologice preventive desfăşurate la Cavoul Roman situat în zona străzii Oţelarilor din Galaţi. În zona monumentului istoric vechi de peste 1.800 de ani a fost găsit sub pământ, la o adâncime de câţiva metri, un mic tezaur format dintr-o serie de foiţe din aur, decorate cu diverse motive geometrice, şi 20 de almandine (pietre semipreţioase din categoria granatelor), scrie Adevărul.

Săpăturile arheologice vor continua la vestigiile romane vechi de peste 1.800 de ani, care zăceau de decenii sub un maidan şi un punct de colectare a gunoiului din oraşul Galaţi. După descoperirea lor iniţială, fuseseră acoperite cu pământ şi declarate în conservare. Şantierul arheologic a fost redeschis după ce societatea civilă a protestat împotriva intenţiilor primăriei de a înstrăina terenul din zona respectivă.

Potrivit cercetătorilor, comoara zace acolo din perioada în care a fost ridicat monumentul funerar, care aparţine, cel mai probabil, unei căpetenii importante.

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   tezaur roman,   galati,   aur
 
 
 
Loading...