Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Indignare în mediul online: Un scoțian a postat o ofertă de vânătoare de urși în România

Indignare în mediul online: Un scoțian a postat o ofertă de vânătoare de urși în România

Un articol de: - 01 Aug 2013, 15:38
Indignare în mediul online: Un scoțian a postat o ofertă de vânătoare de urși în România Foto: thesportingtraveler.com Eveniment
Un anunțat postat de un scoțian pe Facebook privind vânătoarea de urşi bruni în România "cu trofeul garantat" atrage numeroase comentarii din partea românilor.

George Richmond Elliott, de la Hunting and Sporting Scotland Ltd și-a promovat pe internet oferta de vânătoare de urşi bruni, pentru 4.500 de euro, preţ în care sunt incluse şi cazarea, transportul, asigurarea şi permisul de vânătoare.

Indignată de acest anunț, o româncă i-a scris scoţianului: "Vă rog nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?".

Răspunsul pe care ea susţine că l-a primit a fost următorul: "Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi", scrie Agerpres.

În urmă cu o zi, pagina de Facebook a celui care a publicat anunțul a fost ștearsă. Oferta poate fi văzută, însă, pe site-ul the-hunt.net.m Fotografia cu care este ilustrat anunțul a fost preluată de pe un site cu ofertă de vânătoare de urși bruni în Alaska.

În acest context, Ministerul Mediului a fost solicitat pentru o poziție. „Organizarea de sesiuni de vânătoare în România de către firme româneşti sau străine este ilegală, dreptul legal al acestora fiind doar de a intermedia relaţiile dintre vânători şi gestionarul fondului cinegetic”, a răspuns ministerul, la solicitarea Agerpres.