Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Justiţiei ne asigură că suntem în siguranţă: Peste 10.000 de INFRACTORI au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, iar aproape 200 dintre ei au comis din nou CRIME, VIOLURI şi alte VIOLENŢE

Ministerul Justiţiei ne asigură că suntem în siguranţă: Peste 10.000 de INFRACTORI au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, iar aproape 200 dintre ei au comis din nou CRIME, VIOLURI şi alte VIOLENŢE

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 16:30
Ministerul Justiţiei ne asigură că suntem în siguranţă:  Peste 10.000 de INFRACTORI au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, iar aproape 200 dintre ei au comis din nou CRIME, VIOLURI şi alte VIOLENŢE Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a "asigurat" că românii pot sta liniştiţi.
Peste 10.000 de deținuți au fost eliberați mai devreme din penitenciarele din România, în baza legii regimului compensatoriu, promovate de ministerul condus de Toader.
Mai mult, aproape 200 dintre aceştia au comis din nou fapte cu violenţă: crime, violuri şi tâlhării, potrivit unui răspuns dat de ministrul Justiției vicepreşedintelui PNL Florin Roman.

"În cadrul unui răspuns oficial, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader susţine ca 188 de infractori liberaţi mai devreme in baza legii regimului compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă: crime, tentative de crimă, violuri, tâlharii. O altă informaţie oficială este că în perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberaţi, în baza aceleiaşi legi 10.880 de deţinuţi. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime şi tâlharii", se arată într-un comunicat al deputatului liberal.

Florin Roman susţine că, în paralel cu eliberarea celor aproape 11000 de deţinuţi a scăzut dramatic numărul patrulelor poliţiei naţionale. 

"Într-un răspuns oficial la o interpelare, ministrul de interne, Carmen Dan, confirmă scăderea numărului patrulelor la nivel naţional: 3571 în 2016, 3296 în 2017 şi 3157 în 2018.
Reducerea numărului patrulelor de poliţişti şi jandarmi este determinată de pensionările masive de la nivelul MAI.
Aşadar, sub guvernarea cuplului Dragnea-Toader a devenit raiul infractorilor şi nimeni nu se mai simte în siguranţă!", mai susţine vicepreşedintele PNL.
 

Citeşte mai multe despre:   Florin Roman,   Tudorel Toader ,   Ministerul Justitiei