Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inițiatorul proiectului care prevede înălțarea crucii în centrul Bucureștiului: Va fi o cruce monumentală care va iradia continuu lumină prin metode tehnice moderne

Inițiatorul proiectului care prevede înălțarea crucii în centrul Bucureștiului: Va fi o cruce monumentală care va iradia continuu lumină prin metode tehnice moderne

Un articol de: B1 TV - 26 Sep 2015, 19:22
Inițiatorul proiectului care prevede înălțarea crucii în centrul Bucureștiului: Va fi o cruce monumentală care va iradia continuu lumină prin metode tehnice moderne Eveniment

"Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie" pare să fie abordarea iniţiatorului proiectului care prevede înălţarea, în centrul Capitalei, a unei cruci din oţel de 25 de metri, ornată cu 40 de beculeţe puternice. Confruntat cu critici dure pe marginea proiectului său, senatorul Sorin Ilieşiu aduce nişte modificări de suprafaţă, informează B1 TV.

Politicianul vrea acum doar o cruce de o dimensiune monumentală, iar în locul beculeţelor, aceasta va radia continuu lumină printr-o tehnologie modernă.

"Acest amendament renunță la precizarea dimensiunii care înainte era propus la 20 - 25 de metri. În prezent, în actuala formă, a propunerii legislative se spune doar să fie o cruce monumentală", a precizat Ilieșiu.

Aceasta e doar una dintre modificările pe care senatorul Sorin Ilieşiu le-a făcut proiectului care prevede construirea unei cruci uriaşe în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în memoria victimelor comunismului. Numai că. modificarea reprezintă doar o reformulare şi nicidecum o schimbare concretă a monumentului extrem de controversat. Nici a doua revizuire nu salvează prea mult situaţia.

"Am renunțat la ideea ca pe cruce să fie instalate lumini care să emită continuu lumină pentru că s-a interpretat în mod derizoriu că ar fi o cruce kitsch cu beculețe ca la discotecă și am spus ca crucea să iradieze continuu lumină prin metode tehnice corespunzătoare cu tehnica modernă", a menționat senatorul.

Aşadar, în ciuda criticilor multiple, senatorul Sorin Ilieşiu nu renunţă la ideea construirii unei cruci gigant în vara anului 2016 chiar în buricul târgului.

Monumentul, ce se doreşte a fi un simbol al luptei anticomuniste, va fi flancat de mai multe drapele naționale.

Construcția crucii va fi finanțată din fondurile de rezervă ale Guvernului, în 2015, iar, anul următor, cheltuielile vor fi prevăzute în bugetul de stat.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, după ce a fost votat de parlamentari de la toate partidele.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti