Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mii de oameni l-au condus pe LIDERUL ROMILOR din Moldova pe ultimul drum (FOTO)

Mii de oameni l-au condus pe LIDERUL ROMILOR din Moldova pe ultimul drum (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 16 Mar 2018, 16:45
Mii de oameni l-au condus pe LIDERUL ROMILOR din Moldova pe ultimul drum (FOTO) Galerie foto (6) Eveniment

Lider al romilor din Moldova în ultimii 28 de ani şi consilier județean la Vaslui timp de cinci mandate, Ilie Ţâru (68 ani), a fost condus joi pe ultimul drum de mii de oameni.  

La prima oră a zilei de joi, la căpătâiul celui dispărut au venit atât Neculai Păun, preşedintele Partidei Romilor din România, cât şi deputatul Daniel Vasile, singurul parlamentar rom din grupul minorităţilor naţionale.

Este o mare pierdere pentru noi, romii, era omul în care puteai avea încredere”, a spus, la biserică, fostul deputat rom Gheorghe Răducan.

La prânz, strada Traian, din Vaslui, era un furnicar de lume: agenţi de poliţie, jandarmi, agenţi de la poliţia locală, în uniformă sau civili, plus mii de oameni veniţi să asiste la funeraliile celui care a fost lider incontestabil al romilor de la Revoluţie încoace.

Fără să perturbeze traficul rutier, oamenii care au venit la funeraliile lui Ilie Târu au mers încet pe trotuare, în timp ce convoiul s-a scurs către Crucea Gării şi strada Ştefan cel Mare. În faţa Palatului Administrativ din Vaslui, exact în centrul civic, convoiul funerar s-a oprit pentru câteva clipe pentru a marca cele cinci mandate de consilier pe care Târu le-a petrecut la nivel de judeţ.

De acum încolo, vom merge, la Partida Romilor, pe drumul şi în direcţiile trasate de fratele, colegul şi prietenul nostru, Ilie, direcţii pe care ni le-a lăsat moştenire pentru viitor” – a declarat Mugurel Ţâru, fratele fostului politician, preşedinte interimar al Partidei Romilor, potrivit Vremea Nouă.

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Neculai Păun,   Daniel Vasile