Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment INS: Cazările în unitățile de primire turistică s-au prăbușit în luna ianuarie. Numărul turiștilor străini a scăzut semnificativ

INS: Cazările în unitățile de primire turistică s-au prăbușit în luna ianuarie. Numărul turiștilor străini a scăzut semnificativ

Un articol de: George Lupu - 02 Mar 2021, 10:36
INS: Cazările în unitățile de primire turistică s-au prăbușit în luna ianuarie. Numărul turiștilor străini a scăzut semnificativ foto: Pixabay Eveniment

Al doilea val al pandemiei de coronavirus a lovit puternic hotelierii din România, așa cum arată datele statistice publicate de INS. Sosirile şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din România au scăzut, în ianuarie, cu 39,6%, respectiv 43,9%, comparativ cu aceeaşi lună din 2020.

 

Scădere semnificativă a număruluid e turiști străini sosiți în România

 

O scădere semnificativă a avut loc și în ceea ce privește sosirea turiștilor străini. O situație similară poate fi observată și în ceea ce privește deplasarea românilor în străinătate. Raportat la perioada de referinţă, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 59%, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 63,1%.

Potrivit sursei citate, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, înregistrate în prima lună a acestui an, au însumat 480.900 de persoane, în scădere cu 39,6% faţă de cele din luna ianuarie 2020. Din numărul total de sosiri, cele ale turiştilor români au reprezentat 96%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 4%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (80,7% din total turişti străini), iar dintre aceştia 72,3% au fost din ţările Uniunii Europene (UE).

 

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în scădere cu 43,9%

 

Datele INS relevă faptul că, în ianuarie 2021 vs ianuarie 2020, înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 884.300, în scădere cu 43,9%, iar din acest total turiştii români 95%, restul revenind cetăţenilor străini. În acelaşi context, cea mai mare pondere a turiştilor străini a fost a fost din Europa (82% din total turişti străini), iar dintre aceştia 72,5% din statele UE.Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Durata medie a şederii, în luna ianuarie a acestui an, a fost de 1,8 zile la turiştii români şi de 2,3 zile în cazul turiştilor străini.

Conform statisticii oficiale, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost, în luna ianuarie 2021, de 337.400 de persoane, în scădere cu 59% faţă de aceeaşi lună din 2020. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile din străinătate, reprezentând 89,4%, respectiv 7,6% din numărul total de sosiri.

Pe de altă parte, plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 753.600 de persoane, în scădere cu 63,1% raportat la perioada de referinţă.

Citeşte mai multe despre:   INS,   HoReCa,   turism