Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment INS: Românii au cea mai scăzută speranță de viață din UE

INS: Românii au cea mai scăzută speranță de viață din UE

Un articol de: - 01 Mar 2011, 12:03
INS: Românii au cea mai scăzută speranță de viață din UE Foto: evz.ro Eveniment

Un studiu realizat de Institutul Național de Statistică (INS) arată că românii au printre cele mai scăzăte speranțe de viață din Uniunea Europeană.

Potrivit acestui studiu, cea mai mare speranță de viață din România o au femeile din București, iar cel mai puţin trăiesc bărbaţii din Satu Mare.

Bucureştenii par să aibă cea mai lungă durată de viaţă, de 75 de ani, datorită nivelului de trai mai ridicat din Capitală, depăşind cu doi ani media de viaţă a românilor, de 73 de ani.

Media de viaţă pentru femeile din România este de 77 de ani, iar pentru bucureştence, durata de viaţă depăşeşte 78 de ani. Femeile din Satu Mare au cea mai mică speranţă de viaţă, de aproape 75 de ani.

Studiul mai arată că, în cazul bărbaţilor, cea mai lungă durata de viaţă o au locuitorii din Vâlcea, de 71 de ani, iar cel mai mică, locuitorii din Satu Mare, de aproape 66 de ani.

Conform datelor INS, bărbaţii din România trăiesc cu aproape 4 ani mai puţin ca femeile.

La nivelul Uniunii Europene, durata medie de viaţă ajunge la aproape 80 de ani, depăşind cu 7 speranţa de viaţă din România. Cei mai longevivi europeani sunt, în ordine, italienii, francezii, şi suedezii, depăşind media de 81 de ani, dar şi polonezii şi ungurii.

Citeşte mai multe despre:   INS,   Uniunea Europeana