Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment INSCOP: 56,2% dintre români cred că țara noastră ar trebui să primească refugiați

INSCOP: 56,2% dintre români cred că țara noastră ar trebui să primească refugiați

Un articol de: - 22 Sep 2015, 11:24
INSCOP: 56,2% dintre români cred că țara noastră ar trebui să primească refugiați Foto: evz.ro Eveniment

Peste jumătate dintre români sunt de părere că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați și că aceștia nu ar trebui să se stabilească în România, conform datelor unui sondaj INSCOP.

56,2% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să primească refugiați, în timp ce 35,5% au răspuns afirmativ. 8,3% au ales varianta "nu știu/nu răspund".

Dintre cei care consideră că România trebuie să primească refugiați, 82,1% cred că țara noastră trebuie să stabilească singură cota pe care o poate primi, iar 14,6% spun că ar trebui primit numărul de refugiați cerut de UE, în timp ce procentul non-răspunsurilor a fost de 3,3%.

Potrivit sondajului, 26,5% dintre români ar fi de acord ca refugiații să se stabilească în România, în timp ce 65,3% susțin contrariul. În această chestiune, procentul non-răspunsurilor a fost de 8,2%, notează Agerpres.

Potrivit sondajului, 95,8% dintre români declară că au auzit de criza refugiaților din Orientul Mijlociu, 2,2% că nu au auzit despre această situație, iar 2% nu știu sau nu au răspuns.

Citeşte mai multe despre:   sondaj,   refugiati,   criza refugiatilor