Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Înșelătorie la nivel înalt. „Șeful plantelor” și-a aranjat familia pe banii publici

Înșelătorie la nivel înalt. „Șeful plantelor” și-a aranjat familia pe banii publici

Un articol de: - 04 Iul 2016, 12:07
Foto: dr-taberei.ro Eveniment

Un director pasionat de Hummer, care conduce Centrul de Protecție a Plantelor (CPP), finanțată din bani publici, și-a angajat soția la dreapta sa, iar rudele primesc de la el licitații de milioane de euro, potrivit libertatea.ro.

Este vorba de consilieri din primării care s-au folosit de influență și au fost recompensați, prin șpagă, pe măsura intervențiilor. Într-o altă ligă din primării, rețeta succesului peste noapte se face cu ajutorul rudelor.

În anul 2008 a venit la conducerea Centrului de Protecție a Plantelor (CPP), Grigore Dan Mihail, care s-a angajat să facă treabă bună prin igienizarea copacilor și a spațiilor verzi, așa cum cere fișa postului.

Instituția are puțin peste 30 de angajați, iar Grigore Dan Mihail s-a gândit s-o angajeze și pe soția lui tot pe un post de conducere.

Mai mult, Grigore Dan Mihail a acordat contracte pe bandă rulantă cu CPP firmei deținute de nașul său de cununie, acționar majoritar al AGC Agrofert SRL, companie care în ultimii patru ani a primit aproape 4 milioane de euro din contractele cu CPP.

Au urmat și alte contracte cu obiectul ”furnizare substante de uz fitosanitar, respectiv pesticide: insecticide, fungicide, erbicide, acaricide, nematocide în perioadele convenite și în conformitate cu obligațiile asumate”.

Săptămâna trecută, Primăria Capitalei a decis ca instituția să se ocupe de licitațiile privind un furnizor de servicii care să combată țânțarii, pe timp de vară.

Centrul de Protecție a Plantelor îndeplinește activități publice de interes local privind protecția plantelor, combaterea bolilor, dăunătorilor prin asigurarea carantinei fitosanitare.  

Citeşte mai multe despre:   familie,   bani publici
 
Loading...