Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment INSP: Nu a fost înregistrat niciun caz nou de gripă săptămâna trecută

INSP: Nu a fost înregistrat niciun caz nou de gripă săptămâna trecută

Un articol de: Irina Mina - 04 Dec 2020, 09:31
INSP: Nu a fost înregistrat niciun caz nou de gripă săptămâna trecută Eveniment

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, săptămâna trecută, la nivel naţional, de 31.874, înregistrându-se mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu peste 60%.

INSP: Niciun caz nou de gripă săptămâna trecută

Mai exact, în săptămâna 23 - 29 noiembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 31.874, cu 63,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (88.394) şi cu 27,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (43.954), scăderi posibil datorate şi subraportărilor din perioada sărbătorilor legale, potrivit INSP, citat de Agerpres.

Totodată, la nivel naţional, au fost raportate 48 de cazuri de gripă clinică, faţă de 41 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

Până duminică, 29 noiembrie au fost vaccinate antigripal 864.796 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Câte doze de vaccin antigripal au ajuns recent la DSP-uri

Amintim că săptămâna trecută încă 930 000 doze de vaccin gripal au ajuns la direcțiile de sănătate publică și mai apoi în cabinetele medicilor de familie.

Potrivit unui comunicat redat în urmă cu o săptămână de Ministerul Sănătății, ar fi trebuit să fie distribuite 80% din dozele de vaccin achiziţionat pentru sezonul 2020 – 2021.

„Cu dozele distribuite în această săptămână (săptămâna trecută, n.r.), Ministerul Sănătăţii a repartizat 2.430.000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziţionat pentru sezonul 2020 – 2021. Ultima tranşă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie”, potrivit un comunicat redat la acel moment de instituție.

Sunt vaccinate cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide. Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Campania se desfășoară în cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Citeşte mai multe despre:   INSP,   gripa