Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inspecția Judiciară, o nouă acțiune disciplinară față de Laura Codruța Kovesi

Inspecția Judiciară, o nouă acțiune disciplinară față de Laura Codruța Kovesi

Un articol de: -
Eveniment

Inspecția Judiciară a anunțat vineri că a exercitat o acțiune disciplinară față de fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi pentru nerespectarea confidențialitații lucrărilor. Inspectorii judiciari o acuză pe Kovesi că a introdus într-un comunicat de presă pasaje din discuții ce vizau dosarul familiei Cosma, care erau probe la dosar. 

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”), pentru nerespectarea (…) confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a informațiilor de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004.

Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuțiilor purtate la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, despre care a luat cunoștință în exercitarea funcției şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză", se arată într-un comunicat de presă al Inspecției Judiciare. 

Citeşte mai multe despre:   Inspectia Judiciara,   Laura Codruta Kovesi
 
 
 
Loading...