Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inspecţia Judiciară dă în judecată CSM pentru că ar fi cenzurat raportul de control de la DNA

Inspecţia Judiciară dă în judecată CSM pentru că ar fi cenzurat raportul de control de la DNA

Un articol de: - 29 Mar 2018, 21:40
Inspecţia Judiciară dă în judecată CSM pentru că ar fi cenzurat raportul de control de la DNA Eveniment

E scandal în interiorul sistemului judiciar, după controlul Inspecţiei Judiciare la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Inspecţia Judiciară a dat în judecată chiar instituţia sub autoritatea căreia funcţionează, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în cazul raportului de control de la DNA. Gheorghe Stan, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei, a precizat că Secţia de procurori a CSM ar fi eliminat din raport anumite constatări faptice, ceea ce relevă, conform lui Stan, un precedent periculos.

"Pot să confirm că, în acest moment, există înregistrată pe rolul instanţei de contencios administrativ o acţiune a Inspecţiei Judiciare prin care contestăm hotărârea Secţiei pentru Procurori a CSM, de aprobare a raportului de control al DNA. Am făcut acest demers pentru că, în opinia conducerii, acest precedent este unul periculos pentru independenţa Inspecţiei Judiciare, cât şi a inspectorului judiciar", a declarat, pentru Mediafax, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan.

Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, iar acţiunea Inspecţiei Judiciare a fost înregistrată în 27 februarie 2018.

Concret, în şedinţa din 19 februarie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a respins o plângere a Inspecţiei Judiciare, ce făcea referire la faptul că unele obiecţiuni privind controlul la DNA nu au fost luate în considerare.
 

Citeşte mai multe despre:   inspectia judiciara,   CSM,   DNA,   Gheorge Stan