Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inspecția Judiciară: Declaraţiile premierului privind condamnarea lui Năstase afectează independenţa justiţiei

Inspecția Judiciară: Declaraţiile premierului privind condamnarea lui Năstase afectează independenţa justiţiei

Un articol de: - 16 Ian 2014, 09:04
Inspecția Judiciară: Declaraţiile premierului privind condamnarea lui Năstase afectează independenţa justiţiei Eveniment

Declaraţiile lui Victor Ponta în cazul lui Adrian Năstase afectează justiţia - se arată în raportul Inspectiei Judiciare şi care a fost prezentat în şedinţa de joi a Consiliului Superior al Magistraturii. Mai mult, afirmațiile premierului sunt menite să inducă un sentiment de nesiguranţă în rândul cetăţenilor în ceea ce priveşte actul de justiţie.

În plus, conform raportului a fost încălcată separarea puterilor în stat.

„Declaraţiile premierului afectează independenţa justiţiei, inducând în rândul populaţiei un sentiment de neîncredere", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Tamara Manea.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, în 8 ianuarie, Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta atât despre condamnarea lui Adrian Năstase.

Primul ministru a declarat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Macovei şi Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Adrian Nastase