Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inspecția Judiciară nu promovează acțiune disciplinară în cazul judecătorilor implicați în dosarul celor șapte violatori din Vaslui

Inspecția Judiciară nu promovează acțiune disciplinară în cazul judecătorilor implicați în dosarul celor șapte violatori din Vaslui

Un articol de: - 17 Sep 2015, 18:31
Inspecția Judiciară nu promovează acțiune disciplinară în cazul judecătorilor implicați în dosarul celor șapte violatori din Vaslui Foto: ziarulderoman.ro Eveniment

Inspecția Judiciară (IJ) nu a promovat acțiune disciplinară în cazul judecatori-56803.html">judecătorilor implicați în dosarul de viol de la Vaslui, informează Agerpres.

În urma verificărilor, IJ a constatat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterii privind exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Potrivit oficialilor IJ, în cazul judecatori-56803.html">judecătorilor care au dispus eliberarea tinerilor acuzați de viol s-au efectuat verificări ca urmare a unei sesizări înaintate de șeful CSM la 23 iunie și că față de aceștia s-a început cercetarea disciplinară în 24 iulie.

În urma administrării de probe și analizării actelor din cauză s-a dispus de către inspectori, în 2 septembrie, soluția de respingere, nefiind promovată acțiune disciplinară către Secția de judecatori-56803.html">judecători a CSM, deoarece s-a apreciat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute la art. 99. lit. t din Legea 303/ 2004 constând în exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Inspecția Judiciară a cerut, în luna august, sancționarea disciplinară a procurorului Ingrid Botezatu, procurorul de ședință care nu a făcut contestație în cazul eliberării din arest a tinerilor din Vaslui acuzați că au violat eleva.

Acțiunea este pe rolul Secției de procurori a CSM privind abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 literele m) și t) din Legea 303/2004 de către procurorul Ingrid Botezatu, și va fi discutată pe 7 octombrie.

Cei șapte tineri din Vaslui, acuzați că au violat o fată în vârstă de 18 ani, rămân în arest, în urma unei decizii definitive luate, luni, de de Curtea de Apel Iași.

Citeşte mai multe despre:   inspectia judiciara,   judecători,   Stiri Vaslui,   judecator