Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inspecția Sanitară de Stat a aplicat amenzi în valoare de 18.400 de lei, la Spitalul Județean de Urgență Reșița

Inspecția Sanitară de Stat a aplicat amenzi în valoare de 18.400 de lei, la Spitalul Județean de Urgență Reșița

Un articol de: Maria Zărnescu - 02 Dec 2020, 17:52
Inspecția Sanitară de Stat a aplicat amenzi în valoare de 18.400 de lei, la Spitalul Județean de Urgență Reșița FOTO: Pixabay.com Eveniment

Miercuri, după prima zi de control în SJU Reșita, Inspecția Sanitară de Stat a aplicat amenzi în valoare totală de 18.400 de lei, după cum se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. Sancțiunile au fost date managerilor, altor cadre de conducere și unor angajați ai unității spitalicești.

După apariția în spațiul public a imaginilor scandaloase de la Spitalul Județean Reșița, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat, miercuri, reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgenţă un control.

 

Primele amenzi aplicate la SJU Reșița

 

Potrivit Ministerului Sănătății, primele amenzi aplicate de Inspecția Sanitară de Stat la Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt de 18.400 de lei.

„Inspecția Sanitară de Stat a aplicat primele sancțiuni în cuantum de 18 400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, după prima zi de control în această unitate.

Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art 30, lit e deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

 

Personalul medical, amendat pentru nerespectarea protocoalelor de lucru

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Asistenta șefă a Secției de Pneumopftizilogie și asistena șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 de lei fiecare pentru nerespectarea protocoaleleor de lucru, în timp ce o altă asistentă a fost sancționată cu 2.400 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

„Asistenta șefă a secției de Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar, în conformitate cu art 32, lit k, HG 857/2011. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Imagini șocante din SJU Reșița

 

Ancheta a fost demarată de către Ministerul Sănătății, după ce în spațiul public au apărut o serie de imagini cu un puternic impact emoțional, care arată modul în care sunt tratați pacienții din secția de boli infecțioase.

Din imaginile devenite virale pe rețelele de socializare se poate vedea modul inuman în care sunt tratați pacienţii din cadrul Secţiei de boli infecţioase.

Citeşte mai multe despre:   Spitalul judetean Resita