Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inspecțiile școlare se vor derula online, în Capitală: Va fi verificată calitatea lecțiilor

Inspecțiile școlare se vor derula online, în Capitală: Va fi verificată calitatea lecțiilor

Un articol de: George Lupu - 19 Oct 2020, 11:16
Inspecțiile școlare se vor derula online, în Capitală: Va fi verificată calitatea lecțiilor Foto: Pixabay.com Eveniment

În perioada în care cursurile vor fi suspendate în clase, inspecțiile școlare vor continua să se desfășoare online, potrivit unui anunță făcut, luni dimineața, de către  inspectorul școlar adjunct din București Liliana Toderiuc.

 

Inspecțiile școlare se vor desfășura online în București 

 

Acest anunț a fost făcut în contextul în care Capitala a depășit duminică rata de infectare cu noul coronavirus de 3 la 1000 de locuitori. În această situație a intrat n vigoare scenariul roșu, potrivit căruia  școalile și grădinițele se închid pentru două săptămâni, iar activitățile didactice se desfășoară online.

 “În condițiile în care intrăm pe învățare online, colegii mei inspectori de specialitate care desfășoară aceste tipuri de inspecție vor intra pe platformă odată cu elevii și cadrele didactice, deci practic vor face inspecția online, și am discutat deja cu dumnealor să aibă în vedere mai ales calitatea lecției în online”, a anunțat inspectorul școlar general adjunct, care a preluat conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) câtă vreme Ionel Pușcaș este în concediu medical, fiind diagnosticat cu COVID-19.

“Toate activitățile vor fi desfășurare în continuare. Pe lângă învățarea, care va continua pentru fiecare elev, vom continua și noi la Inspectoratul Școlar București toate activitățile, inclusiv inspecția școlară”, a precizat inspectorul ;colar adjunct.

Acesta a precizat că de săptămâna trecută, este în desfășurare inspecția tematică de specialitate, care în prima sesiune de tematică de specialitate are alocate 4 săptămâni de inspecție.

“În condițiile în care intrăm pe învățare online, colegii mei inspectori de specialitate care desfășoară aceste tipuri de inspecție vor intra pe platformă odată cu elevii și cadrele didactice, deci practic vor face inspecția online, și am discutat deja cu dumnealor să aibă în vedere mai ales calitatea lecției în online”, a mai precizat reprezentantul Inspectoratului Școlar.

Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct al Capitalei, a oferit mai multe detalii, luni dimineață, în contextul în care în ședința de astăzi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se va propune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în București pentru o perioadă de 14 zile.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Ministrul Anisie, clarificări despre suspendarea cursurilor

 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că măsura suspendării cursurilor în București vizează atât unitățile de stat, cât și pe cele private:

„Toate unitățile de învățământ vor avea activitățile didactice față în față suspendate – și de stat, și particulare – dar această decizie, aș vrea să o spun foarte clar pentru toată lumea, este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. În absența hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ funcționează în scenariul 2 hibrid, așa cum au funcționat și până acum”.

 

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Capitala,   scenariu evolutie cazuri