Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Inspectorul Școlar General de la Sibiu, mesaj pentru profesori: ”Nu exagerați cu temele. Să nu îi ţinem pe elevi şi părinţi doar conectaţi la calculatoare şi telefoane” (FOTO)

CORONAVIRUS | Inspectorul Școlar General de la Sibiu, mesaj pentru profesori: ”Nu exagerați cu temele. Să nu îi ţinem pe elevi şi părinţi doar conectaţi la calculatoare şi telefoane” (FOTO)

Un articol de: Irina Mina - 25 Mar 2020, 16:50
Foto: Pixabay Eveniment

Alexandru Dumbravă, inspectorul Școlar General de la Sibiu, le-a transmis un mesaj profesorilor, prin care le cere să nu exagereze cu temele date în această perioadă elevilor și să nu-i mai pună să printeze zeci de pagini.

”Dragi colegi, vă rog să îi anunţaţi pe colegii profesori să nu exagereze. Trebuie ţinut cont că nu există în fiecare casă câte un computer pentru fiecare elev, o imprimantă cu toner nesfârşit şi hârtie cât cuprinde. Iar acum, nici nu se vor mai putea procura. Personal vă spun că la noi în casă ne apropiem de 1.000 de pagini listate...Nu este normal. Vă rog să vă asiguraţi că perioada Şcoala altfel programată rămâne Şcoala altfel, nu se trimit lecţii sau teme. Şi să nu îi ţinem pe elevi şi părinţi doar conectaţi la calculatoare şi telefoane, mai important cred că este să folosim perioada aceasta şi pentru a comunica mai mult în familii, pentru joacă, atât cât se poate, pentru o resetare a felului în care trăim şi simţim”, a scris acesta pe site-ul Inspectoratului Şcolar Județean Sibiu.

Acesta a adăugat că ”acum este mult mai mult timpul lecţiilor despre omenie, descoperire de sine, automodelare... și mai puțin despre istorie, chimie, etc... ”.

El consideră ca acum este mai mult timp ”Despre cum să învăţăm şi despre ce, şi nu despre cât de mult. Nu toceala la greu, ci mai degrabă clădire de caractere. Părerea mea. Vă rog, nu îi omorâţi ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online....est modus in rebus”.

Reamintim că, în contextul pandemiei de coronavirus, școlile din România s-au închis pe 11 martie. Astfel că elevii sunt nevoiți să comunice cu profesorii în online.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 439.000 de cazuri la nivel global, peste 111.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 19.700 de oameni.

România a ajuns la 906 de cazuri de COVID-19, cu 114 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 18 pacienți, dintre care 8 sunt în stare gravă.

Dintre cele 906 de cazuri, 86 au fost declarate vindecate și externate, 53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași. Din nefericire, alte 13 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.061 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 100.199 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Sibiu