Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inspectorii DSP au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București: Reprezentanții unității sanitare au cerut fonduri, dar blocul operator nu a fost renovat

Inspectorii DSP au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București: Reprezentanții unității sanitare au cerut fonduri, dar blocul operator nu a fost renovat

Un articol de: - 11 Iul 2016, 14:42
Inspectorii DSP au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București: Reprezentanții unității sanitare au cerut fonduri, dar blocul operator nu a fost renovat Foto: institutiimedicale.ro Eveniment

Inspectorii sanitari ai Direcției de Sănătate Publică București (DSP) au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București începând cu data de 18 iulie, potrivit unui comunicat al ministerului Sănătății.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că nu au fost respectate dispozițiile trasate în urma unui control care a avut loc în luna ianuarie a acestui an. Atunci, inspectorii DSP au constatat că erau necesare lucrări de reparații și de igienizare a blocului operator situat la etajul al treilea al unității și au dispus realizarea unui plan de conformare și executarea lucrărilor în termenele asumate de spital.

”Pe 28 iunie, Inspecția a efectuat un recontrol și a observat nerespectarea termenelor din planul de conformare. Lucrările de igienizare și reparație nu au fost efectuate, deși spitalul a cerut lunar Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București fondurile necesare”, se arată în comunicatul citat.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București are două blocuri operatorii: unul septic și unul aseptic, măsura suspendării referindu-se la blocul operator aseptic.

”Igienizarea trebuie făcută nu numai în sala de operații, ci și în încăperile conexe acesteia: saloane, holuri de acces, sala de pansamente și anexele”, mai transmite ministerul.

După suspendarea blocului operator aseptic, cazurile care ar fi fost tratate aici vor fi redirecționate către alte spitale. Măsura intră în vigoare pe 18 iulie pentru ca până atunci pacienții din saloane să poată fi externați.

Pentru reluarea activității în blocul operator aseptic, spitalul trebuie să efectueze lucrările de reparații și igienizare și să depună cerere în acest sens la DSP București, au mai transmis reprezentanții ministerului Sănătății.

 

Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!