Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Instanţa a dispus confiscarea milionului de euro luat mită de Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihai guvernator în Delta Dunării

Instanţa a dispus confiscarea milionului de euro luat mită de Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihai guvernator în Delta Dunării

Un articol de: George Lupu - 29 Oct 2020, 17:08
Instanţa a dispus confiscarea milionului de euro luat mită de Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihai guvernator în Delta Dunării sursa foto: pixabay Eveniment

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) care a decis definitiv condamnarea la 5 ani de închisoare a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a menţinut „dispoziţiile sentinţei apelate”.

 

Milionul de euro luat mită de Bogdan Olteanu a fost confiscat

 

Aceasta înseamnă că instanţa de apel a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti de confiscare de la Bogdan Olteanu a milionului de euro luat mită de la Sorin Ovidiu Vântu.

„Confiscă de la inculpat contravaloarea în lei a sumei de 1 000 000 (un milion) euro, reprezentând sumă traficată. (…) Menţine sechestrul asigurător instituit (…) asupra:

– autovehiculului marca Lexus, (…)

– imobilului înscris în cartea funciară nr. (…). a comunei (…) (construcţie S+P+2 E)

– imobil înscris în cartea funciară nr. (…) a comunei (…) (garaj P), (…)

Menţine sechestrele asigurătorii asupra sumelor de 50.000 (cinci zeci mii) euro şi respectiv 100. 000 (una sută mii) euro”, a decis Tribunalul Bucureşti pe 24 decembrie 2019.Povestea îngrozitoare din spatele acestei fotografii. Nici după 30 de ani nu a fost deslușit MISTERUL(FOTO)

Potrivit DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro pentru a-l influența pe Călin Popescu Tăriceanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării, dar și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță.

În septembrie 2008, Liviu Mihaiu a fopst numit în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în prezent în detenție, și-a recunoscut faptele.

În 2017, în timpul confruntării de la DNA dintre Vîntu și Olteanu, omul de afaceri a declarat: „Este adevarat că în 2008 am aranjat o întâlnire între Bogdan Olteanu, pe care-l consideram un tânăr valoros, cel mai valoros produs al politicii românești de la momentul acela, și Gelu Teodorescu, directorul Insomar. (...) I-am spus lui Olteanu că sunt dispus să finanțez campania electorală atât a lui, cât și a PNL. Domnul Olteanu mi-a spus că trebuie să-i dau un milion de euro pentru sine și un alt milion pentru domnul Tăriceanu.

Eu am prezumat că milionul pentru Bogdan Olteanu se referă la campania electorală a sa și a filialei Bucuresti, iar milionul pentru domnul Tăriceanu se referă la campania PNL la nivel central. (...) În ciuda simpatiei pentru Liviu Mihaiu declarata de domnul Bogdan Olteanu, daca eu nu aș fi dat sumele de bani sus-menționate, Liviu Mihaiu nu ar fi fost numit guvernator”.

 

Bogdan Olteanu s-a predat la Poliție

 

Bogdan Olteanu s-a predat la Inspectoratul de Politiție Județean Dâmbovița pentru a fi încarcerat, au anunțat reprezentanții Poliției.

”La data de 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Mandatul a fost emis de Tribunalul București, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, faptă prevăzută de art. 291 din Codul Penal.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Ovidiu Vintu,   Bogdan Olteanu