Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Instanța admite cererea de eliberare a lui Gică Popescu, dar procurorii DNA fac recurs

Instanța admite cererea de eliberare a lui Gică Popescu, dar procurorii DNA fac recurs

Un articol de: - 05 Oct 2015, 09:10
Instanța admite cererea de eliberare a lui Gică Popescu, dar procurorii DNA fac recurs Foto: livearad.ro Eveniment
UPDATE 15:16: Instanța admite cererea de eliberare a lui Gică Popescu. Însă, procurorii DNA fac recurs, ținând cont de faptul că în fața instanței spuneau că nu sunt îndeplinite condițiile de eliberare. În acest caz, următorul pas este judecata la Tribunal.

UPDATE 11:00:
Judecătorii au rămas în pronunțare, urmând ca în cursul zilei de luni să decidă dacă Gică Popescu va fi eliberat condiționat.

Procurorul a spus în fața judecătorului că la dosar nu sunt atașate cărțile pe care Gică Popescu le-a scris în închisoare, astfel nu se poate dovedi dacă sau nu sunt lucrări științifice. Procurorul mai susține că nu există dovezi clare care să arate că acesta și-a îndreptat comportamentul în acest an și jumătate petrecut în spatele gratiilor, motiv pentru care procuratura nu ar fi de acord cu eliberarea condiționată a acestuia.

Pe de altă parte, avocatul lui Gică Popescu a susținut că sunt îndeplinite toate condițiile necesare pentru eliberarea sa. Fostul căpitan al naţionalei de fotbal a României a acceptat decizia instanței, însă a declarat că și-ar dori să revină la familie și să lucreze în folosul statului.

Gică Popescu a ajuns luni dimineaţă la Judecătoria Sectorului 4. Magistraţii judecă cererea de eliberare condiţionată formulată de fostul căpitan al naţionalei de fotbal a României, informează B1 TV.

Comisia pentru eliberări condiționate de la Penitenciarul Rahova a decis că Popescu poate fi eliberet condiționat ca urmare a conduitei bune din detenție și pentru că a participat la activități socio-culturale.

El execută o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, primită în Dosarul transferurilor. Sfârşitul anului l-ar putea prinde pe fostul internaţional în libertate şi cu un loc de muncă, la echipa de fotbal a cumnatului său, Gică Hagi.

Popescu a fost condamnat în martie 2014 la trei ani, o lună și zece zile, în dosarul transferurilor ilegale de fotbaliști.
Citeşte mai multe despre:   Gica Popescu