Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Instanța i-a recunoscut lui Liviu Dragnea aproape 6 luni de muncă pe care fostul lider PSD nu le-a lucrat efectiv - Încă un atu în procesul de eliberare condiționată

Instanța i-a recunoscut lui Liviu Dragnea aproape 6 luni de muncă pe care fostul lider PSD nu le-a lucrat efectiv - Încă un atu în procesul de eliberare condiționată

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Apr 2021, 17:14
Instanța i-a recunoscut lui Liviu Dragnea aproape 6 luni de muncă pe care fostul lider PSD nu le-a lucrat efectiv - Încă un atu în procesul de eliberare condiționată Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Judecătoria Sectorului 5 a admis parțial o cerere formulată de fostul lider PSD Liviu Dragnea, prin care acestuia i se recunoaște o perioadă de aproape șase luni de muncă. Asta îl va ajuta în procesul de eliberare condiționată. Recent, el a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

 

Liviu Dragnea a mai făcut un pas spre eliberarea condiționată din închisoare

 

În zilele respective, lui Dragnea nu i s-a permis să muncească, fiind astfel sancționat pentru un interviu acordat Realitatea PLUS fără acceptul conducerii Penitenciarului. În septembrie 2020, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că fostului lider PSD i s-a încălcat dreptul la muncă.

Practic, el a cerut acum să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată, explică Agerpres.

În schimb, o altă parte a cererii lui Dragnea, referitoare la perioada petrecută în spital, a fost respinsă. Decizia instanței este definitivă.

Fostul lider al social-democraților ispășește o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD. Anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.

Procesul în care Liviu Dragnea a solicitat eliberarea condiţionată este programat pentru marţi, 27 aprilie, la Judecătoria Sectorului 5. El a primit deja aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

„În mod normal ar trebui să iasă, repet, mult mai repede, nu până în vară, dacă nu i se vor da amânări ș.a.m.d, condiții în care nu văd de ce i s-ar da amânări, pentru că dânsul îndeplinește toate condițiile”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata fostului lider PSD.
 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea