Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mai multe instanțe din țară anunță suspendarea activității în semn de nemulțumire față de posibila eliminare a pensiilor speciale 

Mai multe instanțe din țară anunță suspendarea activității în semn de nemulțumire față de posibila eliminare a pensiilor speciale 

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Ian 2020, 18:19
Foto: pixabay.com Eveniment

Mai multe instanţe din ţară, printre care Curtea de Apel Bucureşti şi Tribunalul Bucureşti, au anunțat că își suspendă activitatea începând de miercuri, în semn de numulțumire față de posibila abrogare a pensiilor speciale, informează Agerpres. 

"Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor", se arată într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în aceste condiții la Tribunalul București vor fi judecate doar dosarele urgente. Este vorba despre cauzele penale cu măsuri preventive, iar în civil, despre dosarele care vizează minorii sau suspendarea provizorie a executării silite.

Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Timiş, Curtea de Apel Cluj, Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Alba Iulia, Tribunalul Satu Mare, Tribunalul Iaşi sunt alte instanțe care și-au anunțat suspendarea activității. 

De asemenea, Inspecția Judiciară a transmis că eliminarea pensiilor de serviciu reprezintă o încălcare ”brutală” a principiilor independenţei şi inamovibilităţii judecătorilor, precum și a unor articole din Constituția României. 

Citeşte mai multe despre:   Curtea de Apel Bucuresti,   Tribunalul Bucuresti
 
Loading...