Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Instanțele judecătorești vor primi 38 de milioane de lei pentru a achiziționa sisteme de videoconferință și echipamente informatice

Instanțele judecătorești vor primi 38 de milioane de lei pentru a achiziționa sisteme de videoconferință și echipamente informatice

Un articol de: George Lupu - 03 Sep 2020, 17:20
Instanțele judecătorești vor primi 38 de milioane de lei pentru a achiziționa sisteme de videoconferință și echipamente informatice sursa foto: pixabay Eveniment

Instanțele judecătorești vor primi 38 de milioane de lei pentru a achiziționa sisteme de videoconferință și echipamente informatice, în urma demersurilor Ministerului Justiției, care a solicitat Ministerului Finanțelor Publice această sumă.

Potrivit unui comunicat de presă, demersul face parte dintr-un proces mai amplu de digitalizare a activităților administrative și judiciare desfășurate la nivelul instanțelor de judecată și parchetelor.

În cursul lunii august 2019, a fost finalizată de către MJ procedura de achiziție referitoare la dotarea cu câte un echipament de videoconferință a instanțelor care fie nu dețineau astfel de echipamente, fie aveau defecte echipamentele de acest tip cu care fuseseră dotate anterior. Aceste echipamente au fost destinate utilizării în cauzele penale.

Nevoia digitalizării are loc în contextul în care odată cu declanșarea crizei pandemice actuale, instanțele au început utilizarea intensivă a echipamentelor de videoconferința și în cauzele civile, fapt ce a dus la o supraîncărcare a echipamentelor aflate în dotarea instanțelor.

În vederea stabilirii necesarului real de astfel de echipamente la nivelul fiecărui ordonator secundar/terțiar de credite din sistemul judiciar, Ministerul Justiției a solicitat informațiile necesare, respectiv numărul de echipamente existente, numărul sălilor de judecată și numărul necesar de sisteme la nivelul fiecărei instanțe: curte de apel, tribunal, judecătorie.