Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Institutul "Matei Balş" şi Spitalul Colentina, ambele spitale COVID, au rămas fără căldură și apă caldă, vineri seară: Termoenergetica anunță că se lucrează pentru remedierea unei avarii

Institutul "Matei Balş" şi Spitalul Colentina, ambele spitale COVID, au rămas fără căldură și apă caldă, vineri seară: Termoenergetica anunță că se lucrează pentru remedierea unei avarii

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Dec 2020, 22:45
Institutul "Matei Balş" şi Spitalul Colentina, ambele spitale COVID, au rămas fără căldură și apă caldă, vineri seară: Termoenergetica anunță că se lucrează pentru remedierea unei avarii Eveniment

Instititul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și Spitalul Colentina din Capitală, ambele unități COVID, au rămas fără căldură și apă caldă vineri seară. Alimentarea cu agent termic a fost oprită de Termoenergetica, reprezentanții companiei anunțând că se fac lucrări pentru remedierea unei avarii în zona Ștefan cel Mare. 

 

Spitalele ”Matei Balș” și Colentina, fără căldură și apă caldă, din cauza unei avarii

 

Întreaga situație a fost semnalată pe Facebook, de o tânără din București, care a precizat că pacienții conectați la oxigen și semi-conștienți sunt acoperiți cu pături. Ulterior, Ministerul Sănătății a confirmat informația potrivit căreia cele două spitale COVID sunt afectate de avarie.  

"Am luat legătura cu reprezentanții Institutului Matei Balș, care au confirmat că au primit o înștiințare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că astăzi, intre orele 09.00-24.00, va fi întreruptă alimemtarea cu agent termic (căldură și apă caldă) din cauza unor avarii. În aceeasi situație este si Spitalul Colentina”, a transmis Ministerul, potrivit HotNews.ro

Un anunț a venit și din partea Termoenergetica, reprezentanții companiei precizând că lucrările ar putea fi încheiate în noaptea de vineri spre sâmbătă.

”Compania Municipală Termoenergetica București anunță vineri că execută lucrări de remediere a unei avarii la rețeaua primară DN 700, în zona Ștefan cel Mare din Sectorul 2 al Capitalei.

Lucrările afectează alimentarea cu agent termic a spitalelor Matei Balș și Colentina.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este în cursul nopții de vineri, 04 decembrie spre sâmbătă, 05 decembrie 2020.

Echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren și vor lucra pentru executarea cât mai rapidă a operațiunilor necesare reluării furnizării agentului termic în zona afectată.

Ne cerem scuze clienților pentru disconfort și le mulțumim pentru înțelegere!”, au transmis reprezentanții Termoenergetica printr-un comunicat de presă.

 

Directorul medical al Spitalului Colentina: Apa caldă, mai ales în spitalul nostru, nu reprezintă un lux, ci o necesitate pentru că echipele, în cadrul decontaminării, trebuie să beneficieze de duș

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Victor Cauni, director medical al Spitalului Colentina, a declarat, pentru Digi 24, că pentru încălzirea pacienților s-au folosit aparatele de aer condiționat.

”Apa caldă, mai ales în spitalul nostru, nu reprezintă un lux, ci o necesitate pentru că echipele, în cadrul decontaminării, trebuie să beneficieze de duș, de apă caldă. Noi ne-am pregătit cu departamentul nostru tehnic înainte și am montat dispozitive de încălzire. Este vorba despre niște boilere pentru ca echipele de lucru din zona roșie să se poată decontamina. Iar pentru încălzirea pacienților în saloane am folosit, pentru a nu suprasolicita rețeaua electrică, aerele condiționate pe modul încălzire. Spre dimineață, sperăm să reintrăm în normal, atât cu apa caldă, cât și cu cădura pentru că sunt lucruri esențiale în spitale suport-COVID”, a explicat directorul medical al Spitalului Colentina.

 

Citeşte mai multe despre:   Institutul Matei Bals,   Spitalul Colentina,   Termoenergetica