Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un cunoscut șeic oferă 200 de milioane de euro pentru Insula Mare a Brăilei

Un cunoscut șeic oferă 200 de milioane de euro pentru Insula Mare a Brăilei

Un articol de: - 20 Apr 2018, 17:21
Un cunoscut șeic oferă 200 de milioane de euro pentru Insula Mare a Brăilei Eveniment

Compania Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, proprietate a şeicului Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, negociază cu acţionarii Agricost SA, firma care deţine arenda terenului ce aparţine statului român, dar şi cu autorităţile din România, pentru achiziționarea Insulei Mare a Brăilei.

Astfel, insula ar putea trece sub administrarea lui Al Nahyan, a cărui companie va putea exploata cele 56.000 de hectare de teren arabil.

Negocierile pentru cumpărarea Agricost, care are în proprietate o dotare de maşini şi utilaje impresionantă, precum şi cel mai mari depozite de cereale din România, s-ar învârti în jurul valorii de 200 de milioane de euro, iar în paralel emisarii arabilor ar fi purtat discuţii şi cu înalţi reprezentanţi ai României, pentru menţinerea contractului de arendă după finalizarea afacerii.

Pe insulă, arabii vor să facă cea mai mare fermă de lucernă din lume, care să le furnizeze nutreţ pentru cămile.

Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, în vârstă de 55 de ani, s-a născut în 1963, în orașul Al Ain, din Emiratele Arabe Unite, fiind al patrulea fiu al fondatorului Emiratelor, șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan, fost emir în Abu Dhabi.

Acesta a studiat administrația afacerilor și științe politice la Universitatea din Emiratele Arabe Unite, este preşedinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera şi de-a lungul vieţii a fost de mai multe ori ministru şi chiar prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, scrie Digi24.