Interes scăzut pentru vaccinare la primul centru din mediul rural în Alba. Doar zece oameni au venit în ziua deschiderii

Interes scăzut pentru vaccinare la primul centru din mediul rural în Alba. Doar zece oameni au venit  în ziua deschiderii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În comuna Ighiu, județul Alba sunt peste 900 de locuri disponibile în primul centru de vaccinare anti-COVID-19 din mediul rural al județului,care fost deschis de marți,potrivit G4media.

Însă, numărul celor care s-au prezentat în prima zi pentru a se imuniza cu serul Moderna a fost foarte scăzut, de doar 10 oameni.

„Azi, 20 aprilie, s-a deschis la Ighiu, în colaborare cu Primăria comunei, primul centru de vaccinare fix din mediul rural din judeţul Alba. Amenajat în sediul Centrului pentru persoane vârstnice din comună, acesta beneficiază de 2 fluxuri de vaccinare a câte 96 de locuri, serul utilizat fiind Moderna. (…). Prima persoană vaccinată a fost un localnic în vârstă de 73 de ani, Florian Gruian, care s-a arătat încrezător că vaccinul primit îl va ajuta ca în viitorul apropiat să se reîntoarcă la o viaţă normală, cu mai puţine restricţii. Marţi, 20 aprilie, în prima zi de vaccinare, în Centrul nou deschis au fost imunizate 10 persoane”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Având în vedere însă faptul că sunt locuri libere, practic notificarea se trimite în câteva minute şi programarea poate fi finalizată rapid”, precizează DSP Alba.

În judeţul Alba sunt înscrise marţi 2.488 de persoane pe liste de aşteptare, toate pentru vaccinul Pfizer.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe