Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Intoxicația acută alcoolică face ravagii în organism. Ce trebuie să știm atunci când ne relaxăm la o bere rece sau consumăm un cocktail cu prietenii

Intoxicația acută alcoolică face ravagii în organism. Ce trebuie să știm atunci când ne relaxăm la o bere rece sau consumăm un cocktail cu prietenii

Un articol de: Redacția B1.ro - 19 Oct 2019, 12:58
Eveniment

Excesul de alcool este foarte periculos pentru organism, deși parcă mai toată lumea consumă un pahar de vin după o masă copioasă sau, de ce nu, un cocktail într-o zi de weekend, potrivit newsweek.ro.

Bolile hepatice cronice pot avea la bază consumul exagerat de alcool în mod cronic. Printre acestea se numără ciroza hepatică toxic nutrițională este afecțiunea cu cea mai mare gravitate. Mai mult decât atât, consumul cronic de alcool este asociat și cu o deterioare neurocog­nitivă importantă, dar și cu creșterea incidenței cancerelor, în special la nivel digestiv.

Intoxicația acută alcoolică determinată de un consum important de alcool într-un interval scurt de timp reprezintă o urgență toxicologică, existând riscul de deces, în special prin tulburări de ritm cardiac.

Alcoolul etilic sau etanolul este un compus solubil în apă, care traversează barierele biologice realizând în acest mod un echilibru între compartimentul intra și extra celular. Absorbția se realizează la nivelul tubului digestiv, în special în partea proximală, 70% la nivelul stomacului, 25 % la nivelul duodenului. Alcoolul este inițial metabolizat la nivel stomacului de o enzimă numită alcool dehidrogenază gastrică. Ulterior alcoolul este metabolizat la nivel hepatic de alcool dehidrogenază.

 În aceste condiții, dacă ai băut cantități mari de alcool într-o perioadă foarte scurtă de timp, intoxicația acută alcoolică își poate face apariția. Pentru a putea discuta de intoxicație alcoolică trebuie să se realizeze următoarele: un consum recent de alcool, modificări de comportament și biologice. 

 
Loading...