Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Într-o comună din Insula Mare a Brăilei se construiește o pacare cu 110 euro/mp, deși există doar drumuri de pământ

Într-o comună din Insula Mare a Brăilei se construiește o pacare cu 110 euro/mp, deși există doar drumuri de pământ

Un articol de: - 01 Sep 2015, 16:24
Într-o comună din Insula Mare a Brăilei se construiește o pacare cu 110 euro/mp, deși există doar drumuri de pământ Foto: citynews.ro Eveniment
În localitatea Mărășu din Insula Mare a Bărilei se va construi o parcare ce va costa 110 euro/mp, deși accesul cu mașina până acolo este foarte dificil, iar în localitate există doar drumuri pietruite. Inițiativa aparține primarului comunei, Nicolae Nișescu, proiectul fiind deja discutat de consilierii județeni.

“Mărașu ăsta e un fel de Sulina. Nu ai cum să ajungi cu mașina acolo (mă rog, dacă vrei neapărat, ajungi…). E la capătul județului și comuna are câteva cătune unde merg ceva brăileni la braconaj și la pescuit. Oamenii ăia își cresc caii ca la Letea. Îi lasă liberi. În sat ajunge un singur drum pietruit pe care circulă maxim 10 mașini zilnic. În comună sunt doar drumuri de pământ. Și le lipsește doar parcarea. Păi, faceți băi una supraetajată, dacă tot vă apucați de treabă. C'o fi nevoie peste vreo 150 de ani (…) Ăștia umblă cu „hoț” imprimat pe sacou”, comentează ironic Florin Drăgan de la Asociaţia “Clubul Libertăţii”, potrivit cotidianul.ro.

Inițiatorii proiectului susțin că jumătate din costurile de construcție sunt date de transportul materialelor: "300 de lei costa numai să treacă o maşină cu bacul. De asemenea, terenul de acolo are o anumită conformaţie, fiind vorba de o diferenţă de nivel", a declarat Marian Sârbu, consilier judeţean favorabil proiectului.

Există și persoane care se opun proiectului spunând că este vorba despre "o parcare a primăriei". Întregul proiect va fi analizat de către departamentul tehnic, la solicitarea președintelui interimar al CJ Brăila, care consideră că pacarea costă prea mult.