Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Într-un context geopolitic tensionat la granița României, fundația lui Adrian Năstase îl promovează pe fostul general și spion Mihai Caraman, cel care a penetrat la vârf Cartierul general al NATO (FOTO, VIDEO)
Exclusiv online

Într-un context geopolitic tensionat la granița României, fundația lui Adrian Năstase îl promovează pe fostul general și spion Mihai Caraman, cel care a penetrat la vârf Cartierul general al NATO (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 13 Iun 2019, 22:07
Într-un context geopolitic tensionat la granița României, fundația lui Adrian Năstase îl promovează pe fostul general și spion Mihai Caraman, cel care a penetrat la vârf Cartierul general al NATO (FOTO, VIDEO) Eveniment

EXCLUSIV ONLINE // Fundația Europeană Nicolae Titulescu, condusă de fostul premier Adrian Năstase, a găzduit joi lansare volumului,  ”Mihai Caraman – un spion în Războiul Rece”, semnată de Florian Banu. Această carte are rolul de a prezenta activitatea fostului general de Securitate și fost director al Serviciului de Informații Externe (1990-1992), Mihai Caraman

Acesta este celebru pentru că în perioadă 1958-1968, în calitate de șef al rezidenței de spionaj din Paris, a organizat și condus așa-numita „Retea Caraman”, care a reușit să sustragă și să aducă în tară unele documente din Cartierul General al NATO, provocând daune grele Alianței Nord-Atlantice.  

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Evenimentul vine într-o perioadă extreme de importantă dacă e să ne uităm la relații României cu alianță NATO, fiind cunoscut că țara noastră găzduiește importante contigente de militari din țările aliate în contextual provocărilor de la granița estică și a provocărilor tot mai periculoase ce vin din partea Federației Ruse. 

La lansarea acestui volum au participat pe lângă autor și Mihai Caraman, și foștii premieri Adrian Năstase și Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu sau jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Fiecare a reiterat importanța activității lui Mihai Caraman în de cursul carierei sale în serviciile de spionaj a României comuniste sau apoi ca director al SIE, cât și viața acestuia. 

“Am fost întâi român și apoi militar”, a subliniat în discursul său Mihai Caraiman. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Dacă Mihai Caraman a fost deschis în a face poze cu cei prezenți, atât acesta cât și gazdele evenimentului au fost atente pentru a evita întrebările presei. (Detalii AICI

FOTO/ VIDEO: B1.ro/ Andrei Stefan

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   Mihai Caraman,   NATO