Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum se luptă locuitorii unei localităţi din Prahova cu INUNDAŢIILE: Au făcut DRUM spre CÂRCIUMĂ (FOTO)

Cum se luptă locuitorii unei localităţi din Prahova cu INUNDAŢIILE: Au făcut DRUM spre CÂRCIUMĂ (FOTO)

Un articol de: -
Eveniment

Comuna Bărcăneşti din Prahova a fost lovită, în urmă cu două zile, de inundaţii.
Pentru localnici, acesta un coşmar care se repetă în fiecare an. Deşi unii dintre ei s-au luptat cu şuvoaiele, ca să-şi salveze agoniseala de o viaţă, alţii s-au resemnat. Au construit un pod spre cârciumă şi au privit de acolo cum pompierii le scot apa din curţi, relatează observator.tv.

Ei au montat o scândură de lemn pe câteva navete de bere în mijlocul comunei, asigurându-se astfel accesul către magazinul alimentar care serveşte şi pe post de bar.
Astfel, berea stă la rece, direct în apa care inundă localitatea.

În casele inundate, apa a ajuns şi la un metru.
50 de pompieri cu 10 utilaje au intervenit în Bărcăneşti. Prea puţin şi prea târziu, se plâng localnicii, care spun că în fiecare an trec prin cel puţin două inundaţii. Canalizarea nu funcţionează, iar şanţurile de evacuare a apei sunt inutile. 

"Pe zona respectivă şi nivelul pânzei freatice este foarte aproape de suprafaţă şi toate acestea, cumulate cu precipitaţiile deosebit de abundente din ultima perioadă, au determinat, într-adevăr, o suprafaţă mult mai mare decât de obicei afectată de aceste precipitaţii", spune Mădălina Lupea, prefectul de Prahova.

Citeşte mai multe despre:   Prahova,   Barcanesti
 
 
 
Loading...