Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Inundațiile amenință vestul țării: Cod roșu de viituri pentru județele Timiș și Caraș Severin

Inundațiile amenință vestul țării: Cod roșu de viituri pentru județele Timiș și Caraș Severin

Un articol de: - 29 Iun 2016, 08:32
Eveniment

Dezastru în Caraş Severin în urma unui cod roşu de inundaţii. Râurile Bârzava şi Pogăniş au ieşit din matcă. Mai mulți stâlpi de electricitate au fost puși la pământ, apa a inundat o policlinică și un liceu, iar mai mulți șoferi au rămas captivi în mijlocul străzilor. Cel mai afectat a fost oraşul Bocşa, unde viiturile au măturat totul in cale: curți, culturi și a pătruns în casele oamenilor. Pompierii au muncit la foc continuu pentru a salva localnicii din cale furiei naturii.

Situația cea mai gravă este în localitatea Bocșa unde au fost inundate aproximativ 100 de locuințe si au fost evacuate 55 de persoane.

O mare parte a DN58B a fost blocată, nu se mai poate circula, drept pentru care a fost luată măsura închiderii temporare a acestui tronson de drum.
Inundaţiile au făcut ravagii şi în Reşiţa. Nici Timişoara nu a fost ferită de puhoi. Un parc pentru copii a devenit ştrand.

Și în Lugoj ploile torențiale au făcut ca străzile din oraș să fie acoperite de ape. Un copac s-a prăbuşit peste două autoturisme după ce a ieşit din rădăcini din cauza furtunii. Locuitorii acuză autorităţile că arborele nu mai fusese toaletat de foarte mult timp.

De asemenea, apa a înghițit mai mulți kilometri din drumul judetean 592 Lugoj - Boldur.

Ploile torențiale au făcut prăpăd în mai multe localitați din Bistrița Năsăud, printre care Petriș, Lunca, Șieuț, Budacu de Sus și Budești. Cele mai mari probleme au fost în Petriş, unde 50 de persoane au fost evacuate printre care un bebeluş de 3 zile, o fetiţă bolnavă dar și un bărbat dependent de dializă.

"În continuare sunt inundate curtile dar nu a intrat apa în locuințe, am avut probleme deosebite cu 700 de animale, păsări moarte" a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Bogdan Mutu.
Vremea rea a lăsat urme și în Maramureș, unde vijelia a distrus mai multe acoperișuri.

Şi în judeţul Suceava, zeci de gospodării din mai multe localităţi au fost inundate. Mai multe podeţe au fost luate de ape, iar câteva drumuri din judeţ au fost pur şi simplu transformate în adevărate râuri. Zeci de pompieri, însoţiţi de jandarmi au intervenit pentru a salva ce se mai putea din curţile şi casele oamenilor.

Inundațiile au produs mari probleme în țară

Citeşte mai multe despre:   cod rosu,   Timiş,   Caras Severin
 
Loading...