Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment S-A DECIS! IOAN AUREL POP, noul președinte al Academiei Române

S-A DECIS! IOAN AUREL POP, noul președinte al Academiei Române

Un articol de: - 05 Apr 2018, 16:17
S-A DECIS! IOAN AUREL POP, noul președinte al Academiei Române Eveniment

Membrii Academiei Române au ales astăzi, prin vot secret în cadrul unei ședințe care se desfășoară cu ușile închise, președintele Academiei Române.

Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost ales noul președinte al Academiei Române, transmite Agerpres.

Pop a fost ales, joi, de Adunarea Generală a Academiei Române, cu 86 de voturi. Contracandidatul său din al doilea tur - Victor Voicu - a obţinut 56 de voturi.

Alegerile s-au desfășoară în cadrul Adunării Generale, care a început la ora 10:00. Candidații la cea mai înaltă funcție a forului sunt Ioan-Aurel Pop - rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Victor Voicu - președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române, și Bogdan Simionescu - vicepreședintele Academiei Române.

Ioan-Aurel Pop este rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aflat în prezent la al doilea mandat la conducerea instituției de învățământ superior. Este profesor universitar, doctor în Istorie, membru corespondent al Academiei de Științe, Litere și Arte (Paris) din 1999, membru titular al Academiei Române din 2010 și membru al Academiei Europene de Științe și Artă (Salzburg) din 2013. În 2015, a primit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler.

Citeşte mai multe despre:   Ioan Aurel Pop,   Stiri Cluj-Napoca,   Academia Romana