Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ioan Botiş, verificat de ANI: Dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionez

Ioan Botiş, verificat de ANI: Dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionez

Un articol de: - 19 Apr 2011, 09:52
 Ioan Botiş, verificat de ANI: Dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionez Foto: cotidianul.ro Eveniment

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, care s-au sesizat din oficiu, şi urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul „Şansa la deminitate”, finanţat de UE şi Guvern, scrie Mediafax.

„Din punct de vedere juridic nu am nicio legătură cu ONG-ul care a primit fonduri UE, la care, soţia mea este consilier de proiect”, a spus Ioan Botiş, menţionând că nu există conflict de interese, dar dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionează.

“Dacă este o problemă de moralitate şi afectează partidul, îmi dau demisia fără discuţii", a spus Botiş.

Marţi dimineaţă, ministrul Muncii a declarat că va discuta cu premierul Emil Boc, după care vor face o declaraţie de presă, în care vor anunţa ce au decis. Ioan Botiş a mai precizat că doreşte ca decizia ANI să vină cât mai repede, susţinând în continuare că, dacă va fi constatată o problemă de moralitate, îşi va da demisia din PDL.

Ministrul Muncii a mai precizat că asociaţia foloseşte o cameră din imobilul în care el locuieşte în Bistriţa, dar pentru acest lucru nu primeşte niciun ban.

Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

Organizaţia implementează un proiect numit "Şansa la demnitate", finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

În urma verificărilor de către inspectorii ANI, dacă se constată existenţa unui conflict de interese, toate actele juridice sau administrative sunt anulate.

Ministrul Muncii, despre ancheta ANI


Ioan Botiş, aproape de demisie


Citeşte mai multe despre:   ministrul muncii,   ANI