Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ioan Buda a demisionat din funcția de șef al Poliției de Frontieră, din „motive personale”. Chestorul Liviu Bute va prelua postul de inspector general

Ioan Buda a demisionat din funcția de șef al Poliției de Frontieră, din „motive personale”. Chestorul Liviu Bute va prelua postul de inspector general

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Mai 2020, 17:01
Ioan Buda a demisionat din funcția de șef al Poliției de Frontieră, din „motive personale”. Chestorul Liviu Bute va prelua postul de inspector general Eveniment

Chestorul general de poliție Ioan Buda a demisionat din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale. El le-a transmis foștilor săi subordonați „întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalism”, dar a ținut și să le mulțumească „pentru implicare și sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale”. Între timp, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că șefia instituției va fi preluată de chestorul principal de poliție Liviu Bute.
 

Comunicatul integral al Poliției

 

În cursul acestei zile, chestorul general de poliție Ioan BUDA și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale.

La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan BUDA transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant.

De asemenea, chestorul general de poliție Ioan BUDA mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne.
 

Liviu Bute, noul șef al Poliției de Frontieră

 

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, după demisia lui Ioan Buda, chestorul principal de poliție Liviu Bute va fi noul inspector general al Poliției de Frontieră.

Ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a domnului chestor general de poliție Ioan BUDA, începând cu data de astăzi, 21 mai 2020.

La solicitarea ofițerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a aprobat demararea formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020.

Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
 

Cozi imense în Vama Nădlac, în urmă cu doar câteva zile

 

Vestea vine în contextul în care mulți români au ales să se întoarcă în țară în primele zile de la instutirea stării de alertă, în condițiile în care carantina instituționalizată nu mai este obligatorie la intrarea în România. Astfel, acum mai puțin de o săptămână, Vama Nădlac a devenit scena unor cozi imenze ce s-au format preponderent pe sensul de intrare în țară.

Practic, 16.000 de români au așteptat ore în șir să intre în România. Mai mult decât atât, câteva sute de persoane au început să protesteze, iar la un moment dat chiar s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

Citeşte mai multe despre:   Politia de Frontiera,   Ioan Buda